Hallitus esittää kauppojen aukiolon vapauttamista – kirkko pysyy kannassaan

Hallitus esittää kauppojen aukiolon vapauttamista. Kokoomuksen varapuheenjohtajan Outi Mäkelän tiedotteen mukaan hallituksen esityksessä esitetään liikeaikalain kumoamista kokonaan.

Kauppakeskusten pienyrittäjille taattaisiin yksi vapaapäivä viikossa säätämällä asiasta laissa, joka koskee sopimatonta menettelyä elinkeinotoiminnassa.

Mikäli hallituksen esitys hyväksytään, kaupat saavat olla auki täysin vapaasti. Tähän asti aukioloa on säädelty osin poikkeusluvin.

Outi Mäkelän mielestä hallituksen nyt tekemä esitys on ”tasapainoinen ja reilu, ja poistaa Suomesta yhden keskeisen kilpailukykyrasitteen.” Hän ehdotti liikeaikalain kumoamista kesäkuun lopussa tekemässään lakialoitteessa.

– Tämä on kerta kaikkiaan loistavaa, Mäkelä iloitsee tiedotteessaan.

– Tämä toimikoon esimerkkinä siitä, että muutoksia yhteiskunnassa pystytään toteuttamaan muutenkin kuin vähän sieltä täältä hienosäätämällä. Voidaan kumota kokonaisia lakeja ja lopettaa kokonaisia toimintoja julkishallinnosta. Kannustan voimakkaasti jatkamaan samalla määrätietoisella uudistamisen linjalla

Kirkossa ei ole viimeaikoina käyty aktiivista keskustelua kauppojen aukioloaikoihin liittyen, sanoo Kirkkohallituksen jumalanpalvelus- ja yhteiskuntayksikön apulaisjohtaja Marja Kantanen.

Kirkon kanta asiasta ei kuitenkaan ole muuttunut. Kirkko haluaa edelleen korostaa sitä, että yksi vapaapäivä viikossa on tarpeellinen ihmisten, luonnon ja yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta. Vapaapäivän pitäisi myös olla kaikille yhteinen.

– Sillä on sitten seurannaisvaikutuksia, kun ihmiset menevät pyhänä töihin. Heille tarvitaan esimerkiksi lastenhoitoa ja joukkoliikennettä, Marja Kantanen sanoo.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Joulupäivänä ostoksille? – Kansanedustaja ehdottaa liikeaikalain kumoamista

Edellinen artikkeliForssa torjui hätämajoituksen – Kirkkoherra pitää päätöstä valitettavana
Seuraava artikkeliUUT lähettää uskonnollisille yhteisöille hengellistä väkivaltaa käsittelevän kirjan

Ei näytettäviä viestejä