"Haloo!!! Minähän elän vielä!" – Syöpää sairastava blogisti sai ärsyttävän lohtuviestin

Kotimaan entinen toimituspäällikkö Tuija Tiihonen kirjoittaa Syövästä huolimatta -blogissa sairaudestaan ja siihen liittyvistä moninaisista asioista. Hän kertoo saavansa lukijoiltaan paljon rohkaisevia ja myötäeläviä kommentteja ja viestejä.

Aina lohduksi tarkoitettu viesti ei kuitenkaan osu maaliin, vaan pikemminkin ärsyttää.

Tiihonen kertoo blogissaan saaneensa postikortin, jossa oli Petri Laaksosen ja Anna-Mari Kaskisen laulun sanat: "Ota hänet vastaan, suuri, pyhä Jumala. Ota hänet vastaan, kaipaavia lohduta... Ota hänet vastaan, Meillä on niin ikävä... murheellisten ystävä...".

Kortin luettuaan Tiihonen huudahti: "Haloo!!! Minähän elän vielä!". Laulu oli hänen mielestään terapiaa läheisensä menettäneille tämän kuoleman jälkeen.

Blogikirjoituksessaan Tiihonen kertoo sisuuntuneensa ja antaneensa kortin lähettäjälle heti palautetta.

"Kerroin, ettei laulu lohduttanut minua, sillä riipun vielä elämässä kiinni. Neuvoin häntä myös olemaan 'lohduttamatta' samalla tavalla toisia sairaita. Asia on nyt sovittu ja anteeksi annettu. Teon takana ollut hyvä mutta naiivi tarkoitus ymmärretty."

Tiihonen sanoo halunneensa kertoa tapauksesta esimerkkinä siitä, "ettei vakavasti sairaankaan tarvitse kestää ihan mitä hyvänsä".

"Itse tunsin suorastaan voimaantuneeni tuosta episodista. Pystyn vielä puolustautumaan!", Tiihonen kirjoittaa.

Lue Tuija Tiihosen blogikirjoitus Lohtu meni ohi täältä.

Kotimaan haastattelussa keväällä 2018 Tuija Tiihonen sanoi, ettei halua hengellistää sairautta. Hän ei näe sitä Jumalan antamana rangaistuksena tai koettelemuksena, vaikka sanoo tunnistavansa tilanteen, jossa ihminen voisi kokea niin.

– Kun diagnoosi tuli, tunsin, että nyt uskoni realisoituu, muuttuu todeksi. Tunsin, että Jeesus tuli lähelle ja hänen kanssaan saatoin kohdata pelkoni ja tuskani. Tunteiden aallot rauhoittuivat. Näin usko oikeasti kantaa.

Lue Tuija Tiihosen haastattelu täältä. Syövästä huolimatta -blogiin voit tutustua täällä.

Kuva: Olli Seppälä. Tuija Tiihonen kuvattuna keväällä 2018.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.