Haukkukirkkoon voi tulla koiran kanssa

Huomenna sunnuntaina Oulussa, Hintan seurakuntatalon pihassa, vietetään haukkukirkkoa, johon ovat tervetulleita kaikki eläinten ystävät sekä heidän lemmikkikoiransa.

Haukkukirkko järjestetään Oulussa nyt ensimmäisen kerran. Seurakuntalaisilta tullut toive tilaisuudesta, jonne voisi tulla lemmikin kanssa.

Haukkukirkossa on hartaushetki, jonka toimittavat pappi Pentti Kortesluoma ja kanttori Sanna Leppäniemi. Hartaushetken jälkeen on makkaranpaistoa, kahvitarjoilu sekä koirille makupaloja.

Koirien ja kissojen säilyvää muonaa otetaan haukkukirkossa vastaan kolehtina ja lahjoituksena. Lahjoitukset jaetaan Oulujoen seurakunnan diakoniatyön kautta vähävaraisille lemmikkieläinten omistajille. 

– Säilyvä muona on konkreettinen tapa auttaa apua tarvitsevaa. Lahjoitukset menevät taatusti perille ja tulevat tarpeeseen, diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff lupaa.

Haukkukirkko järjestetään Hintan seurakuntatalon (Hintantie 89) pihalla järjestetään klo 12 alkaen. Tapahtumaan saa osallistua myös ilman koiraa. Tilaisuuteen tuotavan koiran rokotukset tulee olla kunnossa.