Helsingin kirkoissa kuorokonsertit tauolla syys-lokakuun – myös harjoitukset suositellaan pidettäviksi etänä

Suurkuoro esitti Messias-oratorion Kirkkomusiikkijuhlilla Helsingin Senaatintorilla keväällä 2017. Kuva: Ville Palonen

Helsingin seurakuntayhtymän varautumisryhmä on antanut koronavirustilanteeseen liittyviä suosituksia, jotka koskevat erityisesti kuorotoimintaa. Kuorojen suositellaan pitävän taukoa kasvotusten tapahtuvista kokoontumisista ja harjoituksista lokakuun loppuun asti.

Kyseessä on suositus, ja osa Helsingin seurakunnista ja niiden kuoroista saattaa tehdä tästä poikkeavia ratkaisuja, Helsingin seurakunnat kertoo tiedotteessaan. Silloin kuorojen tulee varmistaa, että harjoituksissa pidetään esimerkiksi tavallista pidemmät turvaetäisyydet tai kuorolaiset käyttävät visiiriä tai suojaavaa maskia.

Viime kädessä päätös harjoituksiin osallistumisesta on jokaisella kuorolaisella itsellään, tiedotteessa todetaan.

Suosituksena on, että alkusyksyn ajan harjoitukset toteutetaan etänä. Suositukset koskevat seurakuntien omia kuoroja. Muut kuorot päättävät käytännöistään itse, mutta seurakuntien tiloja ei niiden kokoontumisiin suositella käytettäväksi syys-lokakuussa.

Suositus aiempaa tiukemmista rajauksista koskee myös kuorokonsertteja. Ne ovat lähtökohtaisesti tauolla syys-lokakuun. Mahdolliset poikkeukset liittyvät pääsylipullisiin konsertteihin. Instrumentaalikonsertteja voi edelleen järjestää, ja niitä koskevat normaalit korona-ajan hygienia- ja turvaetäisyysohjeet.

Suosituksen mukaan Helsingin seurakuntien työntekijät jatkavat etätöissä vuoden loppuun asti, jos se on työtehtävien kannalta mahdollista.

Lue myös:

Piispojen suositus: Virsien lukumäärää ja kestoa jumalanpalveluksissa on hyvä harkita

Tutkija: Virsien laulaminen lisää koronatartunnan riskiä jumalanpalveluksessa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.