Helsingin piispa Laajasalosta kapitulikantelu – liittyy vuosina 2011–2016 tehtyyn tv-ohjelmaan

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalosta on tehty kantelu tuomiokapituliin. Asia selviää pastori Kai Sadinmaan
Facebook-seinältä. Siellä kommentoinut yksityishenkilö kertoo tehneensä kantelun, joka liittyy Laajasalon esiintymiseen satiirisessa Yleleaks-ohjelmassa. Ohjelmaa esitettiin vuosina 2011–2016 Yle TV1:llä.

”Onko ollut sopivaa kirkon julkisuuskuvan kannalta, että Teemu Laajasalo on esiintynyt YleLeaks-ohjelmassa, jossa monta kertaa pilkattiin Jeesusta ja pilkattiin tavalla, joka on rienaavaa. Varsinainen ylilyönti tapahtui, kun Laajasalo piikitteli entistä sisäministeri Kari Rajamäkeä”, kantelussa todetaan.

Kantelija viittaa Kari Rajamäen kommentteihin Helsingin Sanomissa maaliskuussa 2015, jolloin hän totesi Laajasalon puheita ohjelmassa näin: ”Kun pappi kutsuu murhaajaksi… Se loukkasi minua enemmän kuin mikään koko sisäministerikaudellani.”

Kantelussa kysytään kapitulilta, mikä on papin rooli virka- ja vapaa-aikana.

”Kysymys Tuomiokapitulille kuuluu, voiko papin viran erottaa siitä roolista, joka papilla on YleLeaksin kaltaisissa ohjelmissa tai vastaavasti sosiaalisessa mediassa?”

Kantelija vertaa Laajasalon toimintaa pappien suorittamiin kirkollisiin vihkimisiin.

”Kumpi on suurempi rikkomus? Vihkiä tasa-arvoiseen avioliittoon vapaa-ajalla vai leimata sisäministeri murhaajaksi vapaa-ajalla?”

Helsingin tuomiokapitulin vs. notaari Anniina Himberg vahvistaa, että kapituli on vastaanottanut Teemu Laajasaloa koskevan kantelun viime viikon torstaina.

Kuva: Markku Pihlaja /Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Laajasalo Rajamäelle: Roolihahmo ei pahoittele, pappi pahoittelee

Edellinen artikkeliMitkä ovat arkkipiispanvaalin ehdokkaiden taloudelliset sidokset? – Kaksi heistä on puolueen jäseniä
Seuraava artikkeliIsraelin liikenneministeri haluaa nimetä suunnitteilla olevan juna-aseman Donald Trumpin mukaan

Ei näytettäviä viestejä