Helsingin seurakunnat tukevat taas Medialähetys Sanansaattajien työtä

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto on päättänyt kokouksessaan 10.10., että lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun myönnettävä määräraha vuosina 2020–23 säilyy ennallaan. Vuosittainen avustussumma on 2,92 miljoonaa euroa.

Määräraha myönnetään neljälle järjestölle. Summasta yli puolet (53 prosenttia) menee Suomen Lähetysseuralle. Kirkon Ulkomaanapu saa 20 prosenttia määrärahasta, Suomen Pipliaseura kuusi prosenttia ja Medialähetys Sanasaattajat (Sansa) neljä prosenttia. Loput 17 prosenttia varattiin kohdennettuihin avustuksiin.

Uutta määrärahalistalla on Sanasaattajien paluu muutaman vuoden tauon jälkeen. Määrärahaa ei ole myönnetty Sansalle yhdenvertaisuuskysymyksiin liittyvien erimielisyyksien takia.

– Helsingin seurakuntayhtymän keskeisenä kriteerinä on myöntää avustukset sellaisille järjestöille, jotka ovat toiminnassaan sitoutuneet tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusperiaatteiden noudattamiseen. Käytämme helsinkiläisten yhteisiä rahoja, ja linjaustemme tulee heijastaa jäsentemme arvoja, yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku sanoo Helsingin seurakuntien tiedotteessa.

Yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén sanoo, että Sansa täyttää nyt ne kriteerit, joita Helsingin seurakunnat kumppaneiltaan edellyttää.

– Sansa tekee myös yhteistyötä niin Suomen Lähetysseuran, Pipliaseuran kuin Kirkon Ulkomaanavunkin kanssa, Forsén toteaa.

Päätös neljän järjestön tukemisesta syntyi äänin 59–17. Kokouksessa tehty ja äänestyksessä hävinnyt vastaehdotus olisi myöntänyt tukirahaa kaikille kirkon seitsemälle viralliselle lähetysjärjestölle ja Kirkon Ulkomaanavulle.

Yhteisten lähetysmäärärahojen lisäksi seurakunnat tukevat valitsemiaan järjestöjä ja kohteita taloudellisesti esimerkiksi nimikkolähettiyhteistyöllä, myyjäisillä ja kolehtituotoilla.

Kuva: Olli Seppälä. Helsingin seurakuntayhtymän hallintorakennus.

Lue myös arkistojuttu:

Sanansaattajien keräystulos ennätyksellinen vaikka yhtymät leikkasivat tukia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.