Helsingissä järjestettävä festivaali pitää esillä eri uskontojen musiikkia

Sacred Musuiki -festivaalilla Helsingissä esiintyvä Ibn Arabi -yhtye Marokosta

Helsingissä järjestään 16.–22. syyskuuta Sacred Music Festival, jossa kuullaan eri uskontojen musiikkia. Pääesiintyjä on suufilaista musiikkia esittävä Ibn Arabi -yhtye Marokosta.

Toinen ulkomainen esiintyjäkokoonpano on juutalaista ja venäläistä musiikkia esittävä nuorisokuoro Eva Pietarista. Mukana on myös kristillistä sekä muiden uskontojen musiikkia kotimaasta, luentoja ja pop up -tapahtuma.

– Festivaalissa kuulemme ensimmäistä kertaa Helsingin Vanhassa kirkossa samassa konsertissa musiikkia kolmesta eri uskonnosta: kristinuskosta, juutalaisuudesta ja islamista. Perjantaina 20.9. Vanhassa kirkossa esiintyvät Lumen valo, nuorisokuoro Eva ja Ibn Arabi, festivaalin taiteellinen johtaja Jukka Ahokas kertoo Helsingin seurakuntien tiedotteessa.

Sacred Music -festivaali järjestään nyt toista kertaa, ja se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma. Järjestäjänä on Helsingin seurakuntayhtymä yhdessä Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Caisan kanssa.

Pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin Diakonissalaitos ja Marokon suurlähetystö. Muita yhteistyökumppaneita ovat Hakunilan kansainvälinen yhdistys, Resalat islamilainen yhdyskunta, Helsingin ortodoksinen seurakunta. Yhteistyökumppaneissa on myös Helsingin evankelis-luterilaisia seurakuntia.

Kuva: Sacred Music Festival. Ibn Arabi -yhtye.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.