Herättäjäjuhlat alkavat tänään – "Liikennejärjestelyt aiheuttaneet jonkin verran päänvaivaa"

Herättäjäjuhlat 2018

Herättäjäjuhlat alkavat tänään 6. heinäkuuta Tampereella ja kestävät aina sunnuntaihin 8. heinäkuuta saakka. Tampereen Herättäjäjuhlien pääsihteerin Petra Perttulan mukaan tapahtuman järjestelyt ovat sujuneet mallikkaasti.

– Meillä on ollut asiansa osaavia ja sitoutuneita ihmisiä. Yhteistyö kaupungin ja seurakuntayhtymän välillä on toiminut erinomaisesti.

Yle uutisoi kuluneella viikolla, että Herättäjäjuhlien pysäköintijärjestelyt ovat ärsyttäneet osaa kaupunkilaisista, sillä joitakin autoja on jouduttu siirtämään Kalevan kaupunginosan parkkipaikoilta pois. Kalevan kirkon ympäristössä olevat parkkipaikat tarvitaan juhlien järjestelyä ja tavaroiden kuljetusta varten. Lähipaikat on varattu takseille, inva-asukkaille ja pelastushenkilöille. Juhlavieraat taas jättävät autonsa kauemmas.

– Liikennejärjestelyt ovat aiheuttaneet jonkin verran päänvaivaa. Sosiaalisessa mediassa on kirjoiteltu ja ihmetelty tätä asiaa, nyt kun täällä on tämä raitiotietyömaakin. Asiasta on tullut huolestunutta palautetta, mutta olemme pyrkineet ratkaisemaan yksittäisiä tilanteita maalaisjärjellä ja hyvällä tahdolla.

– Olemme kuitenkin saaneet myös kannustavaa palautetta ja positiivisia viestejä ihmisiltä, jotka eivät muuten ole herättäjäjuhlakävijöitä, Perttula lisää

Perttula kertoo, että järjestäjät odottavat monimuotoista juhlaviikonloppua.

– Monipuolista ohjelmaa on laidasta laitaan eri tavalla ajatteleville ja uskoaan ilmaiseville ihmisille. Täällä on paljon sisällöllisesti kiinnostavia juttuja. Mukana on paljon sellaisia puhujia, jotka ovat harvoin hengellisillä juhlilla kuultuja. Oheisohjelmistosta löytyy myös tilaisuuksia, jossa peilataan sadan vuoden takaisiin Suomen sisällissodan tapahtumiin sovinnon, rauhan ja yhteisymmärryksen hengessä.

Juhlaväkeä odotellaan paikalle noin 20 000–30 000 kävijän verran.

– Tänne on helppo tulla Etelä-Suomesta ja tietysti tänne on tulossa paljon kävijöitä perinteisiltä valta-alueilta. Juhlat kiinnostavat varmasti myös kaupunkilaisia, nyt kun on liikennejärjestelyistäkin puhuttu, että mistä oikein on kyse, Perttula päättää.

Kuva: Juha-Pekka Aaltonen. Juhlajärjestelyistä vastanneet Tapani Rantala (vas.), Simo Juntunen, Petra Perttula, Olli Hallikainen, Aleksi Jäntti ja Pauli Välimäki toivottavat juhlaväen tervetulleeksi Tampereelle.