Herättäjän Kirjakauppa Lapualla lopettaa toimintansa 70 vuoden jälkeen

Herättäjän kirjakauppa Lapualla

Herättäjä-Yhdistyksen kirjakauppa Lapuan keskustassa, niin sanotussa Kosolan talossa, lopettaa toimintansa keväällä. Lopettamispäätöksen teki kirjakaupan omistajaa edustava Herättäjä-Yhdistyksen hallitus.

– Toiminnan lopettamisen syynä ovat alan tulevaisuudennäkymät, kirjakaupan pitkään jatkunut liikevaihdon pieneneminen ja taloudellinen kannattamattomuus. Hallituksen päätös syntyi pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen kertoo tiedotteessa.

Kirjakauppa on palvellut asiakkaitaan yli 70 vuotta.

Sen toimintaa pyörittäneen Kirjakauppa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Maunula toteaa tiedotteessa, että kirjakauppa-ala ja ihmisten ostokäyttäytyminen ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosina.

– Perinteisen kivijalkakirjakaupan rinnalle ovat tulleet verkkokaupat. Lisäksi kirjojen myynti suurissa marketeissa on lisääntynyt. Myös mobiilisti kuunneltavat äänikirjat ovat tulleet markkinoille, Maunula kertoo.

Herättäjä-Yhdistyksen kustannustoiminta jatkuu oman kirjakaupan lopettamisesta huolimatta. Yhdistyksen mukaan sen kustantamia kirjoja, äänitteitä ja lehtiä voi myös jatkossa ostaa yhdistyksen toimistosta ja verkkokaupasta.

Herättäjä-Yhdistyksen toimistotilat ovat vuosikymmeniä sijainneet Lapualla samassa talossa kuin Herättäjän Kirjakauppa. Kaupan lopettamisesta johtuen Herättäjä-Yhdistys laittaa nykyisen toimitalonsa Lapualla myyntiin. Niin sanotussa Kosolan talossa on enemmän neliöitä kuin yhdistys tarvitsee, kertoo toiminnanjohtaja Juntunen.

Tiedotteen mukaan Kirkkopalvelut ja Herättäjä-Yhdistys ovat alustavasti sopineet, että yhdistyksen toimisto siirtyy Seurakuntaopiston Lapuan kampukselle sen jälkeen, kun Kosolan talon myynti on toteutunut.

Kuva: Jukka Granström. Kosolan talo Lapualla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.