Hiihtokeskus ja seurakunta yhteistyössä Yhteisvastuun hyväksi

Palmusunnuntaina Muuramen Riihivuoressa lasketaan Yhteisvastuukeräykselle euroja. Nuutinrannan kehitysvammaiset asukkaat laskettelevat rinteessä kelkalla.

Hiihtokeskus Riihivuoren ja Muuramen seurakunnan järjestämään yhteisvastuutapahtumaan osallistuvat myös Aspa-koti Nuutinrannan yhdeksän asukasta ja kolme heidän hoitajaansa. Ryhmä odottaa innolla sunnuntaita, sillä sen lisäksi että retki tuo vaihtelua palvelukodin arkeen, he pääsevät rinteeseen laskettelukelkalla. Hiihdonopettaja ohjaa kelkkaa ja varmistaa, että laskettelu sujuu turvallisesti.

– Kutsuimme ryhmän, joka pääsee harvemmin tällaiseen tapahtumaan saatikka rinteeseen, vaikka apuvälineillä laskettelusta voi nauttia jokainen rajoitteista huolimatta. Olen työskennellyt kehitysvammaisten kanssa ja tiedän, että kiitollisempaa kohderyhmää ei ole. He muistavat pienenkin avunannon ikuisuuden, kertoo Riihivuoren palvelumuotoilija Katariina Tarhanen.

Tapahtuman yhtenä ohjelmanumerona on perheille sekä kaveri- ja työporukoille suunnattu leikkimielinen haastekilpailu. Päivän tavoite on mahdollisimman paljon laskuja, pulkkamäkiä ja hiihtokierroksia, joista joukkueet maksavat euron per suoritus yhteisvastuukeräykseen.

– Tavoitteemme eivät ole euromääräisiä, vaan oleellisinta on, että ihmiset haluavat tulla tekemään hyviä laskuja lähimmäisilleen. Vaikka ihmiset eivät osallistuisi haastekilpailuun, auttavat he olemalla rinteessä, sillä Riihivuori maksaa keräykseen 10 senttiä jokaisesta hissinoususta, Muuramen seurakunnan kappalainen Mika Ilvesmäki kertoo.

Hyviä laskuja lähimmäiselle -yhteisvastuukeräystapahtuma

Edellinen artikkeliAskola Imagessa: Kirkon sulkeminen olisi kaupungin katastrofi
Seuraava artikkeli”Alussa Jumala loi taivaan jamaan”

Ei näytettäviä viestejä