Homoseksuaali lastenohjaaja: Haluan toimia sillanrakentajana

Ylen haastattelema Orimattilan seurakunnan lastenohjaaja Noora Kalpio on unelma-ammatissaan. Hän toimii myös Lahden Setan puheenjohtajana ja on avoimesti homoseksuaali.

Työkavereille tai seurakuntalaisille tämä ei ole ollut ongelma, mutta työn ulkopuolella hän on usein saanut keskustella ammatinvalinnastaan. Osa homoseksuaaleista kyseenalaistaa Kalpion valinnan työskennellä kirkon palveluksessa.

– Olen välillä aikamoisessa ristitulessa. Koska kirkossa kovinta ääntä pitävät konservatiivit, heidän mielipiteensä luovat mielipiteitä kirkosta yleisesti, hän sanoo Ylen
haastattelussa.

Henkilökohtaisesti Kalpio ei ole koskaan kokenut, että hänen seksuaalisen suuntautumisensa ja työnantajansa välillä olisi ristiriita. Hänen mukaansa seurakunnista löytyy vanhoillista väkeä, mutta toisaalta moni kirkossa toivottaa varauksetta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt tervetulleiksi. Jälkimmäisten äänen Kalpio soisi kuuluvan vahvemmin kuin nyt.

Itse Kalpio haluaa toimia avoimesti sillanrakentajana kirkon ja seksuaalivähemmistöjen välillä.

– Kun vastaan tulee ihminen, joka on kirkon jäsen ja työntekijä mutta myös homoseksuaali, se antaa ihan uuden näkökulman keskusteluun, hän toteaa Ylen haastattelussa.

Lue myös:

Paavi Franciscus: Kirkon tulisi pyytää anteeksi homoilta

Arkkipiispa Mäkinen vihkisi Ruotsin ja Norjan mallin mukaan

Kirkolliset toimijat jälleen mukana Helsinki Prideilla

Tutkimus: Seksuaalivähemmistöt kohtaavat arjessa syrjintää kaikkialla Euroopassa

Edellinen artikkeliSuviseuroihin tullaan yli 13 000 yksityisautolla – paheksuuko kirkko?
Seuraava artikkeliUudistettu Siionin laulut otettiin käyttöön Suviseuroissa – valoisuutta ja nykykieltä lisättiin

Ei näytettäviä viestejä