HS: Kirkon työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala vahvoilla valtakunnansovittelijaksi

Kirkon työmarkkinajohtaja, kirkkoneuvos Vuokko Piekkala

Helsingin Sanomien uutisen mukaan kirkon työmarkkinalaitoksen johtaja, kirkkoneuvos Vuokko Piekkala, 54, on vahvoilla uudeksi valtakunnansovittelijaksi. Piekkala on koulutukseltaan juristi.

Lehden mukaan työmarkkinoiden keskusjärjestöjen edustajat kokoontuivat maanantaina Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johdolla päättämään ehdokkaastaan Minna Helteen seuraajaksi ja Piekkala olisi liittojen valinta.

Piekkala on ollut kirkon työmarkkinajohtaja vuodesta 2013 lähtien. Aiemmin hän työskenteli opetus- ja sivistystoimen palvelusuhdeasioiden neuvottelupäällikkönä Kunnallisessa työmarkkinalaitoksessa.

Valtakunnansovittelijan tehtävä tuli auki pari viikkoa sitten, kun tehtävää kolme vuotta hoitanut Minna Helle ilmoitti siirtyvänsä kesken nelivuotisen virkakautensa Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi.

Työministeri esittelee keskusjärjestöjen valinnan valtioneuvostolle, joka päättää asiasta.

Kuva. Matti Karppinen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

5 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  Työmarkkinajohtajan toimesta tulee varmaan hoidettua myös kirkon työmarkkinoiden eläkevastuuvajaus. “Eläkerahaston suuruus 31.12.2016 on 1 423,5 M€ (2015: 1 310,3 M€), joten koko kirkon eläkevastuuvajaus on 31.12.2016 on 3 138,3 M€ (2015: 3 110,2 M€). “

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Voipio sanoo:

   Eläkkeet ja eläkevastuu eivät kirkon keskushallinnon organisaatiossa kuulu työmarkkinajohtajan eikä työmarkkinalaitoksen tehtäväalueeseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Risto Voipio :”Eläkkeet ja eläkevastuu eivät kirkon keskushallinnon organisaatiossa kuulu työmarkkinajohtajan eikä työmarkkinalaitoksen tehtäväalueeseen.”

   Eikä taida yhteiskunnassa kuulua kenenkään vastuualueeseenkaan. Eläkevastuu on laskelma johonkin tulevaisuuden ajankohtaan mennessä eläkejärjestelmän piirissä olevista palvelussuhteista karttuneiden eläkkeiden maksamiseen tarvittavasta pääomasta korkoineen. Eläkevaroja kerätään eläkerahastoon, jossa on oltava esim. 25% täyden eläkevastuun määrästä.

   Mielestäni “eläkevastuuvajaus” on ainakin veronmaksajien näkökulmasta hieman harhaanjohtava termi sille, jos eläkerahaston mahdolliset sijoitukset eivät olekaan tuottaneet tarpeeksi suuria voittoja eläkerahaston varoja sijoittaville.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Henrik Sawela sanoo:

   Tuon ‘vajeen’ hoitaminen voi koitua hyvinkin haasteelliseksi, koska selvästi kutistuva työntekijämäärä joutuu hoitamaan yhä suuremman eläkeläisjoukon eläkkeet.

   Seurakunnat joutuvat työntämään yhä suurempia määriä supistuvista verotuloistaan tilkkeeksi ja sijoitustuottojen on pakosta pysyttävä korkeina.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Henrik Sawela,

   eläkevaroja osittain rahastoivan kirkon ”profetiako” on siis se, että tulevaisuudessa kirkko joutuu maksamaan tämän hetkisen laskennallisen eläkevastuun korkoineen sen hetkisille eläkkeensaajille? Tuon ”profetian” kattamiseksi se sijoittaa osakerahastoihin, joihin sanotaan sisältyvän mm. osakkeita, pääomasijoituksia ja hedgerahastosijoituksia. Korkosijoituksiin kuuluu rahamarkkinasijoituksia, joukkovelkakirjoja ja vaihtuvakorkoisia velkakirjoja ja muihin sijoituksiin mm. pääomasijoituksia, kiinteistösijoituksia ja vaihtoehtoisia korkosijoituksia.

   ”Inhorealistina” uskon, että se tässä rahasto-toiminnassa tulee sijoitus-salkkunsa avulla tukeneeksi myös ns. ”wip-miljonäärien” invest- tai holding-firmojen toimintaa ”maalla, merellä ja ilmassa” ja myös veroparatiiseissa.

   Ilmoita asiaton kommentti