HS: Poliisi epäilee, että Temppeliaukion kirkkoon suunniteltiin terrori-iskua

Betoniesteitä Temppeliaukion kirkon edessä

Keskusrikospoliisi on vahvistanut Helsingin Sanomille poliisi epäilleen sunnuntaina, että Helsingissä sijaitsevaan Temppeliaukion kirkkoon olisi suunniteltu terrori-iskua. Kirkon eteen on maanantaina tuotu betoniesteet.

Viime sunnuntaina kirkon ympärillä jatkui useita tunteja poliisioperaatio ja poliisin vahva läsnäolo alueella herätti ihmetystä niin lähiseudun asukkaissa kuin turisteissakin.

Keskusrikospoliisi tiedotti maanantai-iltana, että ”poliisin tietoon on tullut seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä terroristisen teon valmistelua”. Krp:n mukaan mahdollisen teon kohteena olisi juuri Temppeliaukion kirkko. Helsingin Sanomien lähteen mukaan poliisi ei saanut selvyyttä vinkkien vakavuudesta, mutta päätti silti nostaa valmiustasoa.

Kuva: Olli Seppälä. Betoniesteitä Temppeliaukion kirkon edessä.

1 kommentti

  • ismo malinen sanoo:

    Vuosia sitten keskustelin Libanonista Ruotsin kautta Suomeen 80 luvun lopulla muuttaneen muslimin syitä muuttoon, ja hän sanoi, että Hizbollah oli aseellinen muslimi ryhmä, joka kävi tuolloin sisällissotaa Arabeja ja toisin ajattelevia muslimeita ja Kristittyjä vastaan. Oli pakko lähteä sodan jaloista hän sanoi.

    Kun kysyin mitä hän pelkäsi, vaikka on muslimi? Niin hän sanoi: Muslimeita. Olin ihmeissäni. Lopulta kysyi minulta, voisitko sinä muuttaa noille alueille, missä soditaan ja tapetaan? Vastasin, että en voisi.

    Sitten kysyi minulta vastakysymyksen: Mitä sinä pelkäisit, jos muuttaisit Libanoniniin? -Olen Kristitty, sain lopulta vastattua. Hän ymmärsi minua hyvin ja olimme sen jälkeen hiljaa.

    Ilmoita asiaton kommentti