Huuto syvyydestä -tv-sarjassa pappia näyttelevä Lars Mikkelsen kääntyi kristityksi

Tanskalaisessa menestyssarjassa Huuto syvyydestä päähenkilöä, pappisisä Johannesta näyttelevä Lars Mikkelsen on liittynyt sarjan myötä kirkkoon. Näyttelijä kertoo asiasta brittilehti The Guardianin haastattelussa.

Mikkelsen kertoo lehdelle kasvaneensa kommunistisessa ja ateistisessa perheessä. Tausta ei kuitenkaan ollut hänelle este papin näyttelemiselle.

– Aluksi oma taustani ei vaikuttanut roolisuoritukseeni, vaan yritin vain esittää pappia mahdollisimman todenmukaisesti.

Ajan myötä rooli alkoi vaikuttaa Mikkelseniin.

– Näytteleminen on sotkuista puuhaa. Siihen vaikuttavat näyttelijän persoona, käsikirjoitus ja rooliin syventyminen omin päin.

Huuto syvyydestä -sarjasta on valmistunut kaksi tuotantokautta. Toisen tuotantokauden kuvausten aikana Mikkelsen kertoo menneensä papin luo ja pyytäneensä, että hänet kastetaan Tanskan kansankirkkoon. Mikkelsenin mukaan perhe ja ystävät ovat olleet hämillään hänen ratkaisustaan.

– En tiedä, ovatko he hyväksyneet tätä. Oikeastaan en tiedä, olenko itsekään. En osaa selittää tätä. Olen kamppaillut tämän kanssa jonkin aikaa. Vanhetessani minusta tuntuu siltä, että minun pitää olla rehellinen itselleni. Ja tämä tuntui siltä.

Mikkelsen voitti roolisuorituksestaan näyttelijäntyön kansainvälisen Emmy-palkinnon viime marraskuussa. Sarjan molemmat kaudet on nähty Suomessa Ylellä.

Kuva: Tine Harden / DR / Yle

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.