Ikonimaalari-lehti vaihtaa nimeä ja laajentaa aihealuetta

Ikonimaalari-lehti on uudistunut taiteen kausijulkaisuksi, joka käsittelee kristillistä kirjallisuutta, musiikkia, näyttelyitä ja muuta kulttuuria aiempaa laajemmin. Samalla lehden nimi on muutettu Ikoni & kulttuuriksi vastaamaan paremmin uudistunutta sisältöä, Valamon luostari kertoo tiedotteessaan.

Ikoni & kulttuurin julkaisijana jatkaa Ikonimaalarit ry, nyt yhdessä Valamo Kustannuksen kanssa, joka toimii myös kustantajana. Valamo Kustannus on osa Valamon luostaria. Aiemmin Ikonimaalari oli Maahenki Oy:n kustantama.

Uutena päätoimittajana on aloittanut Itä-Suomen yliopiston systemaattisen teologian professori Serafim Seppälä.

– Haluamme tehdä enemmän avauksia kulttuurin eri sektoreille ja ikonikulttuurin raja-alueille. Itseäni kiinnostaa esimerkiksi bysanttilaisen ikonisen kielen suhde elokuviin ja abstraktiin taiteeseen. Kulttuurimme on muuttumassa koko ajan visuaalisemmaksi, mutta visuaalisuudesta ja kuvantulkinnasta keskusteleminen on Suomessa lähes lähtöruudussa. Tekemistä on siis paljon, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Hän toteaa, että julkaisu perehdyttää jatkossakin ikonimaalauksen traditioihin ja tekniikoihin.

– Idän kirkon pyhien kuvien maalaaminen, historia ja tulkitseminen ovat tietysti tärkeässä roolissa. Eikä ikonimaalareita suinkaan unohdeta, vaan he ovat äänessä tulevissakin lehdissä.

Ikoni & kulttuuri on Suomen ainoa kirkkotaiteeseen keskittynyt julkaisu. Numerot ilmestyvät teemoittain kaksi kertaa vuodessa.

Kuva: Olli Seppälä. Ikoni Karvoskylän ortodoksisessa kirkossa Nivalassa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.