IL: Selvityspyyntö piispa Laajasalon asunnosta – Laajasalo: Koen tämän epäreiluna vainoamisena

Iltalehden mukaan luottamushenkilö Johanna Korhonen on pyytänyt poliisilta ja veroviranomaisilta selvitystä Helsingin piispan Teemu Laajasalon asumisjärjestelyistä. Laajasalo perheineen maksaa vuokraa 93 neliöltä, mutta piispan asunto edustustiloineen on 233 neliötä.

Korhosen selvityspyyntö koskee sitä, onko asumisjärjestelyissä mahdollista verovälttelyä. Vuokrasopimuksessa ei mainittu 93 neliön ulkopuolelle jääneitä 140 neliömetrin tiloja, Iltalehti kertoo. Asuntoetu on veronalaista tuloa, eli asunnossa asuvan työntekijän on maksettava siitä veroa.

Johanna Korhonen on kirjoittanut asiasta myös Kotimaa24-lukijablogissaan.

Helsingin tuomiokapituli on julkaissut sivullaan asiaan liittyvän tiedotteen. Sen mukaan Korhonen ei ole pyytänyt asiasta selvitystä tai kysynyt virka-asunnosta tai sen käytöstä Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulilta.

Piispa Laajasalo: ”Koen Korhosen tavan toimia kyselemättä ja selän takana epäreiluna vainoamisena”

– Koen Johanna Korhosen tavan toimia kyselemättä ja selän takana epäreiluna vainoamisena. Johanna Korhonen on toiminut hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana sekä minun että edeltäjäni aikana ja vieraillut usein piispan asunnossa. Helsingin piispan virka-asunnon käyttö- ja verotusperiaatteet tuskin ovat tulleet Korhoselle yllätyksenä tänä syksynä, Laajasalo kommentoi tiedotteessa.

Laajasalo myös toivoo, että Korhonen voisi ”lukuisien ja jatkuvien tieto- ja selvityspyyntöjen sekä rikosilmoitusten tekemisen lisäksi keskittyä rakentamaan Kristuksen kirkkoa sillä kaikella hyvällä osaamisella, mitä hänellä on”.

Kapitulin tiedotteessa kerrotaan, että piispan asunnossa on tehty remontti, jonka seurauksena asunnon kokonaispinta-ala on 265 neliötä. Siitä piispan ja hänen perheensä käyttöön tulee 122 neliötä, jonka mukaan myös vuokra määräytyy.

Tiedotteessa todetaan myös, että kaikkien piispojen työsuhdeasuntojen vuokraperusteista ja vuokramääristä päättää kirkkohallitus ja että asuntojen käyttöperiaatteet ovat samansuuntaiset eri hiippakunnissa. Piispa ei voi itsenäisesti päättää asiasta.

Kuva: Markku Pihlaja / Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Poliisi ei tutki piispa Teemu Laajasalon asumista – paperit toimitettu verohallinnolle

Johanna Korhosen blogi: Piispa ja asuntoetu – miksi epäselvyydet on syytä selvittää

Piispa Teemu Laajasalolle syyte tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta – syyttäjän esitys rangaistuksesta 35 päiväsakkoa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Teemu Laajasalolle syyte tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta – syyttäjän esitys rangaistuksesta 35 päiväsakkoa
Seuraava artikkeliPoliisi ei tutki piispa Teemu Laajasalon asumista – paperit toimitettu verohallinnolle

Ei näytettäviä viestejä