IL: Yle aikoo ulkoistaa radiojumalanpalvelusten tekniikan

Yle Areena verkkosivu

Yleisradio on ulkoistamassa radiojumalanpalvelusten teknisen toteutuksen siitä riippumattomille tuotantoyhtiöille. Neljän vuoden sopimuksen arvo on 1,8 miljoonaa euroa. Ulkoistamisen jälkeen yksi radiojumalanpalveluslähetys maksaa noin 3000 euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Ylen mukaan neuvottelut on käyty kesäkuun loppuun mennessä ja jumalanpalvelukset siirtyvät uusien yritysten hoidettavaksi 5. elokuuta lähtien.

Yle perustelee ulkoistamista sillä, että sille on edullisempaa ostaa radiojumalanpalvelusten tekninen toteutus ulkopuolisilta palveluntuottajilta. Lisäksi Yle haluaa järjestää teknistä tuotantoaan uudelleen ja toteuttaa niin kutsutun Satosen työryhmän esitystä Ylestä riippumattomien palveluiden ostamista koskien. Kaksi vuotta sitten perustettu työryhmä esitti, että Ylen tulisi lisätä ostojaan 30–35 prosentilla vuoteen 2022 mennessä.

Ylen henkilökunnassa päätös herättää kuitenkin ihmetystä, sillä Yle on nykyisellään selvinnyt lähetysauton käytöstä koituneilla kuluilla ja maksamalla työntekijöilleen sunnuntailisät. Ulkoistamisen myötä radiojumalanpalvelukset tulevat maksamaan 450 000 euroa vuodessa.

Kirkon viestintä vastaa jatkossa edelleen radiojumalanpalveluksen sisällöstä.

Radiojumalanpalvelus on Yle Radio 1:n kuunnelluin ja säännöllisesti lähetettävä ohjelma, joka kerää viikoittain yli 200 000 kuulijaa.

Kuva: Yle Areena

Lue myös:

Radiojumalanpalvelukset tänään 90 vuotta – Yle käy yhä keskustelua puhujista hartausohjelmien valvontaelimessä (2016)

Radiojumalanpalvelukset Yle Areenaan (2010)