Iltalehti: Facebook tulkitsi Savonlinnan seurakunnan retriittikuvan mainostavan seksuaalipalveluita

Facebook ei sallinut Savonlinnan seurakunnan retriittimainosta, koska sen automaattitarkistus tulkitsi mainoksen metsäkuvan ja pitkospuut laittomien seksuaalipalvelujen mainokseksi. Asiasta kertoi Iltalehti.

Seurakunnan oli tarkoitus mainostaa Raamattuun ja rukoukseen keskittyvää Savonlinnan seurakunnan arkiretriittiä sekä Enonkosken luostariyhteisössä järjestettävää hiljaisuuden retriittiä. Mainosta oli määrä levittää Facebookin uutisvirrassa seurakunnan sivuja seuraaville ihmisille.

Mainos tuli kuitenkin Facebookin automaattitarkistuksesta hylättynä takaisin seurakunnan viestintään. Perusteena luki: ”Mainos ei saa mainostaa laitonta seksuaalisia tai aikuisille suunnattuja tuotteita tai palveluita.” Asia on herättänyt seurakunnassa hämmennystä ja huvitusta.

– Kuva oli se, joka olisi pitänyt muuttaa. Mitään vastausta emme tiedusteluihimme ole saaneet, kertoo seurakunnan tiedottaja Anna-Kaisa Mannonen
Iltalehdelle.

Vaikka Facebook blokkasi retriittimainoksen, sama kuva ja teksti on saanut kuitenkin rauhassa olla seurakunnan omilla Facebook-sivuilla.

Kuva: Mainoksen kuva Savonlinnan seurakunnan Facebook-sivuilta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliOpetusneuvos Kalevi Virtanen: Lapsuudenuskossa en saanut olla totta – Nyt Jumala sanoo: Anna palaa!
Seuraava artikkeliUspenskin katedraalin 150-vuotisjuhlavuosi huipentuu keskiviikkona praasniekkaan eli temppelijuhlaan

Ei näytettäviä viestejä