Intian katolinen arkkipiispa julisti vuoden mittaisen rukouskampanjan – syynä poliittinen ilmapiiri

Rakkauden lähetyssisaret.
Public Domain kuva Wikimedia Commonsista

Delhin katolinen arkkipiispa on julistanut rukouskampanjan vuonna 2019 pidettäviin parlamenttivaaleihin asti. Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters.

– Me olemme todistamassa sekasortoista poliittista ilmapiiriä, joka uhkaa perustuslakimme suojaamia demokraattisia periaatteita ja maamme sekulaaria luonnetta, arkkipiispa Anil Couto totesi toukokuisessa kirjeessään. Viesti oli osoitettu seurakuntapapeille ja uskonnollisille instituutioille Delhin arkkihippakunnassa.

Kyseessä on poikkeuksellinen poliittinen teko, jonka odotetaan herättävän ärtymystä vallassa olevan hindunationalistisen BJP-puolueen riveissä.

Kristittyjä on maassa alle kolme prosenttia koko 1,3 miljardin kokoisesta väestöstä. Intiassa ei ole virallisesti valtionuskontoa, mutta noin 80 prosenttia sen väestöstä on hinduja.

BJP-puolueen ministeri Giriraj Singh sanoi ANI-tv-kanavan mukaan, että "kaikella toiminnalla on seurauksensa".

Delhin katolisen arkkihiippakunnan tiedottaja, pappi Savarimuthu Sankar sanoi, että arkkipiispa julisti rukouskampanjan, ei vaalikampanjaa. Hänen mukaansa Couto kirjoitti aiheesta sen takia, että väkivalta kristittyjä kohtaan on jatkunut yli neljä vuotta ja kristityiksi kääntyneitä yritetään houkutella takaisin hinduiksi.

Kuva: Wikimedia Commons. Rakkauden lähetyssisaria Intiassa.

Lue myös:

Hindunationalismin nousu heikentää Intian vähemmistöjen asemaa