Isä puukotti lastaan Porvoossa – tapahtumapaikalla päivystämässä seurakunnan työntekijöitä

Borgå Gymnasiumin oppilaat Sandra Ek ja Alina Eriksson toivat muistokynttilät Porvoon Lyseonpuiston leikkikentälle, jossa tapahtui 3-vuotiaan lapsen puukotus varhain maanantaiaamuna 13. marraskuuta 2017.

Porvoossa tapahtui maanantaiaamulla järkyttävä väkivallanteko, kun isä puukotti kolmevuotiasta lastaan leikkipuistossa. Lapsi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Seurakunnan työntekijät päivystävät tapahtumapaikalla Lyseonpuiston leikkipuiston luona ja ovat käytettävissä keskusteluihin. Porvoon pikkukirkko on avattu seurakuntalaisille kynttilän sytyttämistä varten. Paikalla on myös päivystävä pappi.

– Porvoo on rauhallinen kaupunki. Tällainen järkyttävä tapahtuma ja uutinen pistävät päivän poikki ja kokonaan uusiksi, sanoo Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Heikki Hakamies.

Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan isä oli hakenut lapsen luvatta kotoa, vienyt hänet läheiseen Lyseon leikkipuistoon ja alkanut toistaiseksi tuntemattomasta syystä pahoinpidellä häntä. Poliisin partio sai keskeytettyä väkivallanteon käyttämällä voimakeinoja.

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo otti osaa Porvoon tapahtumaan Twitterissä:

– Uutinen, joka vie sanat. Emme tiedä taustoja. Mutta mikään tieto ei lisää ymmärrystä eikä vähennä järkytystä. Siunaa Jeesus omaisia ja ota lapsi kotiisi.

Kuva: Seppo Sirkka. Borgå Gymnasiumin oppilaat Sandra Ek ja Alina Eriksson toivat muistokynttilät Porvoon Lyseonpuiston leikkikentälle.

16 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  Niin pahaa, ettei sanotuksi saa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Lea Maria Haapalainen sanoo:

   Jumala ei nukkunut tämänkään teon kohdalla, kuten ei muulloinkaan, kun ihmiset tekevät pahaa. Jos Hän pysäyttäisi kaikki ihmisten väärät teot, ei enää olisi kyse vapaasta tahdosta.

   Itse asiassa kyseistä äitiä oli varoitettu ja kehotettu vaihtamaan oviinsa lukot.. mutta ihminen ei aina osaa varautua pahimpaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Tai ehkä äiti ei ennättänyt vaihtaa lukkoja. Lukkojen vaihtaminen esim. kerrostalossa ei ole noin vain tehty. Karmea tragedia. Osanottoni sureville.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Haapalainen: “Jumala ei nukkunut tämänkään teon kohdalla, kuten ei muulloinkaan, kun ihmiset tekevät pahaa. Jos Hän pysäyttäisi kaikki ihmisten väärät teot, ei enää olisi kyse vapaasta tahdosta.”

   No, tuohan on se iänikuinen surkea selitysyritys ylitsepääsemättömään ja iankaikkiseen teodikean ongelmaan. Ei mitään uutta. Sitten kuitenkin kehdataan väittää totisella naamalla, että Jumala (suojelusenkeleineen) on aina läsnä suojelemassa ja varjelemassa varinkin pienimpiä ja heikoimpia telluksentallaajia, rakkaita luotujaan. Niinpä.

   Kovin ovat ristiriitaisia selitykset ja opetukset.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Aadamikin jo osasi Jumalaa syyttää. Joten ei se ihan uusi keksintö ole. Usein, kun Ihmisen hirvittävä pahuus tulee esiin, Jumalaa siitä syytetään ensimmäiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Pekka: “Usein, kun Ihmisen hirvittävä pahuus tulee esiin, Jumalaa siitä syytetään ensimmäiseksi.”

   Ketäs muuta siitä voisi syyttää, kuin ihmisen tekijää? Luomisvaiheessa jokin taisi mennä pahasti pieleen. Tuskin sen pahuuden oli tarkoitus ihmisenvalmistusreseptiin kuulua, jos Jumala oli omaa hyvää, rakastavaa ja oikeudenmukaista kuvaansa luomassa.

   Ja miksi se hyvän ja pahantiedon puu piti yleensä sinne paratiisiin istuttaa, jos sen hedelmiä ei kukaan saanut syödä? Kyllähän Jumalan kaikentietävänä kaikkivaltiaana piti se tietää, että niin siinä tulisi käymään, kuin sitten kävi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Pekka,ei kukaan Jumalaa syytä, vaan kritiikki kohdistetaan ihmisten tekemän OPPIIN Jumalasta. Tässä on selvä ero.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Totta kai tiesi ja siihen tietoon perustuu koko hommeli, jota kaikki ei halua ottaa uskolla vastaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Pekka: “Totta kai tiesi ”

   Niinpä ja ihan vaan piruuttaan antoi Aatamin ja Eevan langeta. Aika ketku hyväksi ja luotujaan yli kaiken syvästi rakastavaksi Jumalaksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Surullinen tapaus. Ero tuli ja häätö myös. Lapsi kuoli ja isä joutuu linnaan. Äiti jää itkemään. Ja kansa syyttää Jumalaa julmuudesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Ismo: “Ja kansa syyttää Jumalaa julmuudesta.”

   Ketäpä muuta. Ihminenhän on Jumalan luoma, Jumalan oma kuva? Jos ihminen Jumalan kuvana on paha, ei Jumalakaan silloin hyvä voi olla. Olisi Jumala – jos on – voinut ainakin varjella tuota pientä kolmivuotiasta tyttöä. Eikös kirkkokin – ainakin pyhäkouluopetuksen mukaan – lupaa, että Jumala suojelusenkelilaumoineen suojelee ja varjelee varsinkin pieniä ja heikkoja telluksentallaajia kaikelta pahalta, niin maan korvessa kuin kaikkialla muuallakin?

   On ilmeisesti syytäkin syyttää Jumalaa jollei muusta, niin ainakin varjelulupauksen rikkomisesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Laajennetaan hieman pelikenttää ja otetaan mukaan itsemme ja kaikki pahat tekomme. Oliko/onko Jumala niistä vastuussa vai teimmekö pahaa vahingossa, tahallamme vai ihan vain piruuttamme? Mitä mieltä olet Kimmo?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Kimmo, puhumme eri kieltä ja huutelemme toistemme ohi aitojen yli, joita ei voi ylittää. Jos otamme todesta Raamatun, niin on huomioitavaa, että meidät on karkoitettu pois, sieltä missä synti ei hallitse. Synnin tähden tuli kuolema ja juuri sen tähden kannamme vääryyden kuormaa sukukunnassamme. Ilman syntiinlankeemusta emme voi ymmärtää miksi maailma on pahuuden vallassa.

  Jumala ei ole luvannut pelastaa tätä nykyistä maailmaa, joka on kuolemalla kuoleva, sillä kuolema hallitsee kaikkea elämää maanpäällä. Syytämmekö Jumala siitä, että Adam meni ja otti Evan tarjoaman hedelmän? Eikö Jumala nimenomaan kieltänyt ihmistä tekemästä niin?

  Kirous jonka Jumala langetti ihmiskunnan päälle poistuu kerran. On siis vastakohtaisesti ymmärrettävä myös sen todellisuuden olemassa olo, jossa ei ole mitään epäpyhää, eikä väärää. Taivasten Valtakunta on uskon valtakunta, se toteutuu kaiken aikaa silmäimme alla ja nyt näkyvä pedon valtakunta on pian pimenevä kokonaan ja ihmiset menettävät sen mukana kaiken toivon.

  Ihmiskunta on hyvin tietoinen Jumalan tahdosta, mutta juuri kukaan ei käänny tieltään Jumalan puoleen, vaan ihminen jatkaa oman tiensä julistamista. Ihminen pilkkaa Korkeimman Jumalaa, vaikka näkee kuinka maa tuhoutuu ihmisen vallan alla. Raamattu puhuu pedon valtakunnasta ja sellaisesta ihmiskunnasta, jolla ei ole enää mitään tietoa Luojasta. Tuon pedon aika on jo lähellä tuloaan, kunnes tieltä poistetaan vain se joka vielä pidättää.

  ”Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta. Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi. Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa. Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti. Ja hän sanoi minulle: “Nämä sanat ovat vakaat ja todet, ja Herra, profeettain henkien Jumala, on lähettänyt enkelinsä näyttämään palvelijoilleen, mitä pian tapahtuman pitää. Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin! ” Ilm.22:1-7

  ”Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta, vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: “tänä päivänä”, ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi; sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.” Hebr.3:12-14

  Ilmoita asiaton kommentti