Ismo Kunnas on vuoden pappi

Vuoden pappi Ismo Kunnas. Vapaasti toimituksenne käyttöön tämän uutisoinnin yhteydessä.

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi 2014 Tampereen eteläisen seurakunnan kappalainen Ismo Kunnaksen. Kunnas toimii Tampereen poliisilaitoksen ja Valion Tampereen tehtaan työpaikkapappina.

Kunnas on työpaikkapappina toimiessaan tuonut seurakuntaa ihmisten keskelle heidän arjessaan ja antanut kirkolle kasvot. Työpaikkapappina hän tekee tärkeää työtä tukiessaan henkilöstöä jaksamisessa, työelämän muutoksissa ja elämän eri vaikeuksissa.

Ismo Kunnas työskentelee Tampereen eteläisen seurakunnan kappalaisena ja diakoniapappina. Hän on palvellut samassa seurakunnassa kohta 18 vuotta. Hän asuu seurakuntansa alueella, on kotoisin samasta kaupunginosasta ja on käynyt myös koulunsa nykyisen työseurakuntansa alueella.

Työn kuvaan kuuluu työpaikkapappina toimiminen Valion Tampereen tehtaalla ja Sisä-Suomen Tampereen Poliisilaitoksella. Näillä työpaikoilla hän käy viikoittain. Välillä työhön kuuluu myös suruviestin vieminen poliisin apuna.

Kunnas kokee työpaikkapappina toimimisen hyvin merkityksellisenä.

– Olen saanut olla työikäisten ihmisen parissa. Alku on aina ollut hidasta, mutta vähitellen syntyy luontevia kontakteja. Kirkko ja pappi eivät ole etäisiä, kun istutaan saman pöydän ääressä kahvilla. Juttua syntyy luonnostaan. Suhtautumista kuvaa se, että puhe ei lakkaa eikä synny vaivautunutta hiljaisuutta, kun tulen paikalle.

Kunnas on toiminut vuosien varrella Valion ja poliisin lisäksi työpaikkapappina Merimieskirkon kautta Finnlinesin M/S Antareksella, Metson Telatehtaalla, Tamrolla, TAKOlla ja Volvo Bus Finlandilla.

Kuva: Hannu Jukola