Italiassa tuhoisa maanjäristys – paavi otti osaa suruun

Italiassa on ollut keskiviikkoaamuna maanjäristys, jossa on saanut surmansa ainakin 38 ihmistä, kertovat useat kansainväliset mediat. Järistys iski Keski-Italiassa Umbrian alueella lähellä Norcian kaupunkia. Kuolleita on monilla paikkakunnilla, ja järistys on aiheuttanut tuhoja Umbrian lisäksi Lazion ja Marchen alueilla.

Järistys oli voimakkuudeltaan 6,2 ja sai useat rakennukset romahtamaan, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters Helsingin Sanomien mukaan.

Paavi Franciscus keskeytti yleisen audienssinsa ja ohjasi pyhiinvaeltajat rukoilemaan maanjäristyksessä kärsineiden puolesta, kertoo uutistoimisto Catholic News Agency.

– Kuultuani uutiset Keski-Italiaan iskeneestä maanjäristyksestä, joka tuhosi monia alueita ja jossa useat loukkaantuivat, en voi muuta kuin ilmaista sydämeenkäyvän suruni ja henkisen läheisyyteni kaikille niille, jotka alueella ovat, paavi sanoi keskiviikkona.

CNA:n mukaan Italian katolisen kirkon piispainkonferenssi (CEI) on päättänyt lahjoittaa miljoona euroa kiireellisimpiin avustustoimiin ja ehdottanut, että alueiden tuhoja korvaamaan perustettaisiin erityinen rahankeräys.

Kuva: Wikipedia

Lue myös:

Paavi: Maailma on sodassa, mutta sota ei ole uskonnollinen

Paavi Franciscus: Kirkon tulisi pyytää anteeksi homoilta

Edellinen artikkeliHollolassa poikkeuksellinen seurakuntaliitos – yhdistyvät seurakunnat eivät muodosta maantieteellist
Seuraava artikkeliOnko uskoontulo välttämätöntä?

Ei näytettäviä viestejä