Jalkapalloa, juoksua ja nyrkkeilyä – Englannin kirkko panostaa nyt urheiluun

Jalkapallokengät

Englannin kirkko pyrkii houkuttelemaan uusia ihmisiä kirkkoon urheilutoiminnan avulla. Urheilutoimintaa rahoitetaan 12 miljoonalla punnalla, jotta seurakunnat voisivat panostaa jalkapalloon, juoksuryhmiin, koulupäivän jälkeiseen urheilemiseen ja nyrkkeilykerhoihin. Asiasta kertoo muun muassa Englannin kirkko sivuillaan ja kristillinen verkkolehti Christian Today.

Kirkon urheilutyöntekijöiden on tarkoitus tarjota seurakunnassa viikoittaista urheilutoimintaa kaikenikäisille. Jo toiminnassaan onnistunut Norwichin St Thomasin kirkon urheilutoiminnan malli kopioidaan myös muualle.

St Thomasin urheilutoimintaa johtavan Tim Heneryn mukaan monet nuoret pitävät kirkkoa pelkkinä kirkonpenkkeinä ja hymneinä. Urheilun avulla nuoret ymmärtävät, että kirkkoon voi tulla myös heidänlaisiaan ihmisiä.

– Urheilutoiminta auttaa meitä tavoittamaan ihmisiä, jotka eivät ehkä ole koskaan kuulleet evankeliumin sanomaa. Se auttaa meitä muuttamaan heidän näkemystään kirkosta. Rakennamme suhteita ja muutamme elämää.

St Thomasin urheilutoiminnan liikkeelle laittanut Ruth Anderson sanoo, että kiinnostus urheiluun ja kuntoiluun on korkeammalla kuin koskaan. Hän viittaa viime viikkojen valtavaan yleisömäärään Englannin naisten jalkapallomaajoukkueen otteluissa ja kriketin maailmanmestaruuskisoissa.

– Työmme tarjoaa mahdollisuuden yhteisen urheilurakkauden kautta puhua uskosta ja elämän laajemmista kysymyksistä, joista meillä ei ehkä muuten olisi mahdollisuutta puhua.

Urheilutoiminta on osa Englannin kirkon kunnianhimoista uudistusohjelmaa, jolla se toivoo tavoittavansa ihmiset, jotka eivät ehkä ole koskaan käyneet kirkossa aiemmin. Tavoitteena on myös modernisoida kirkkoa ja tehdä se näin houkuttelevammaksi nuoremmalle sukupolvelle.

– Nämä inspiroivat ja luovat projektit ovat edelleen osoitus siitä, miten Englannin kirkko pyrkii ja sitoutuu tuomaan evankeliumin hyvän uutisen kaikille maan yhteisöille ja alueille, Englannin kirkon uudistusohjelman johtaja Debbie Clinton sanoo.

Kuva: Pxhere Public Domain

Lue lisää:

Englannin kirkko niitti menestystä digitaalisen mainonnan kilpailussa

Britanniassa vain kaksi prosenttia nuorista aikuisista pitää itseään Englannin kirkon jäseninä

Uusia tiloja, uudenlaista toimintaa – Englannin kirkko tavoittelee ihmisiä yli sadalla uudella kirkkoprojektilla

* * *

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä