Järjestöt neuvottelivat avioliitosta – ”Tämä tuo konservatiiveja entistä lähemmäs toisiaan”

Kirkon konservatiiviset järjestöt haluavat toimia aktiivisesti kirkon sisällä ja opettaa avioliitosta oikeaksi näkemällään tavalla, todettiin järjestöjen kokoontumisessa Helsingissä eilen torstaina. Järjestöjen edustajat kokoontuivat keskustelemaan avioliittolain muutoksesta. Neuvonpidon oli kutsunut koolle Suomen Teologinen Instituutti (STI).

– Mielestämme avioliittokysymyksessä Raamatun sana on selkeä. Avioliitto on miehen ja naisen välinen. Lisäksi homosuhteet ovat Jumalan sanan vastaisia. Tuemme kirkon työntekijöitä ja seurakuntalaisia, jotka haluavat uskoa tällä tavalla, sanoo STI:n pääsihteeri Ville Auvinen.

Auvisen mukaan tapaamiseen osallistuivat STI:n jäsenjärjestöjen johtajat lukuun ottamatta yhtä henkilöä, joka oli jäänyt pois työesteen takia.

STI:n jäsenjärjestöt ovat Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Evankelisluterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley), Suomen Raamattuopiston Säätiö, Länsi-Suomen Rukoilevaisten yhdistys ja Svenska Lutherska Evangeliföreningen (Slef).

Paikalla oli edustaja myös muutamasta muusta järjestöstä, joita Auvinen ei kuitenkaan halua tarkemmin eritellä.

– Suomalaisten herätysliikkeiden järjestökenttä oli hyvin edustettuna, hän sanoo.

”Uutta kirkkoa emme ole tässä vaiheessa perustamassa”

Auvisen mukaan järjestöjen edustajat totesivat, että avioliitto on sekä raamattukysymys että ekumeeninen kysymys. Auvinen huomauttaa, että tapaamisessa oli mukana useiden lähetysjärjestöjen johtajia.

– Heidän yhteistyökirkoissaan on selkeä käsitys perinteisestä avioliitosta.

Järjestöjohtajat aikovat Auvisen mukaan tavata uudelleen loppukeväästä, kun on nähty, mitä uuden avioliittolain voimaan tultua tapahtuu ja miten kirkolliskokous siihen reagoi.

Tapaamisessa pohdittiin hänen mukaansa sitä, että konservatiivien ääni voisi tulla nykyistä paremmin kuuluviin muun muassa sosiaalisessa mediassa ja kirkollisten vaalien ehdokasasettelussa.

– Tämä asia tuo konservatiiveja entistä lähemmäs toisiaan, mutta uutta kirkkoa emme ole ainakaan tässä vaiheessa perustamassa. Haluamme vaikuttaa kirkon sisällä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkon konservatiiviset järjestöt kokoontuvat neuvonpitoon avioliittolaista – ”Kyse on Raamatusta”

Kylväjän lähetysjohtaja huolestui konservatiivien elintilasta – ”Piispat eivät torju väärää oppia”

Edellinen artikkeliKirkkohallitus arvostelee uutta alkoholilakia – ”Lisäisi terveyshaittoja ja eriarvoistumista”
Seuraava artikkeliTrump uskoo myönteisen ajattelun voimaan – virkaanastujaisissa rukouksen lukee menestysteologi

Ei näytettäviä viestejä