Jehovan todistajat: Venäjä on käynnistänyt pelottelukampanjan todistajia vastaan

Jehovan todistajat

Jehovan todistajien verkkosivuston mukaan useissa Venäjän kaupungeissa on pidätetty liikkeen jäseniä ja tehty kotietsintöjä. Ne liittyvät Venäjän federaation korkeimman oikeuden vuosi sitten tekemään päätökseen. Oikeus julisti 20. huhtikuuta 2017 Jehovan todistajien hallintokeskuksen ja kaikki 395 venäläistä paikallisyhdistystä kielletyiksi.

Jehovan todistajien verkkosivujen mukaan Venäjän viranomaiset ovat vuoden aikana aloittaneet ainakin kymmenen rikostutkintaa ja pidättäneet viisi todistajamiestä. Kotietsintöjen yhteydessä poliisin edustajat ovat verkkosivuston mukaan käyttäytyneet pelkoa herättävällä tavalla.

”Venäjän viranomaisten tulisi lopettaa tällainen kaltoinkohtelu ja noudattaa kansainvälisiä sitoumuksiaan, jotka edellyttävät ihmisoikeuksien ja uskonnonvapauden kunnioittamista. Nyt kun virkavalta on saanut lakkautettua Venäjän Jehovan todistajien lailliset yhdistykset ja alkanut vangita yksilöitä, mitä todistajien edessä onkaan seuraavaksi", Jehovan todistajien lakimies Philip Brumley sanoo liikkeen kansainvälisessä uutisessa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Yle: Jehovan todistajien toiminta pysyy kiellettynä Venäjällä

Venäjän korkein oikeus julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi