Jo kolmas kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi

Lauantaina Heurekassa pidetyssä Aito avioliitto ry:n seminaarissa julkistettiin kansalasialoite "avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta".

Samansisältöisiä kansalaisaloitteita on aiemmin tehty viime vuoden lopulla jo kaksi. Ne eivät ole herättäneet kovin paljon innostusta, kummassakin on alle 1000 allekirjoitusta. Lauantaina aloitettu kolmas kansalaisaloite on tähän mennessä kerännyt 1500 allekirjoitusta.

Uuden kansalaisaloitteen koko nimi on: Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta. Sukupuolineutraali avioliitto riistää adoptiolapselta mahdollisuuden korvaavaan kokemukseen eri sukupuolta olevista vanhemmista, isästä ja äidistä. Lapsen oikeus olla isän ja äidin hoidettavana ei voi toteutua samaa sukupuolta olevien avioliitossa. Samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa.

Edetäkseen eduskunnan käsittelyyn kansalaisaloitteen on kerättävää vähintään 50 000 allekirjoitusta puolen vuoden aikana.

Kuva Heurekassa pidetystä tilaisuudesta, jossa kansalaisaloite esiteltiin. Kuvassa Avoin avioliitto ry:n puheenjohtaja Jukka Rahkonen ja yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen. Kuva: Aito avioliitto ry

Lue myös

Kansalaisaloitteet avioliittolain uudelleenarvioimiseksi eivät innosta

Avioliittolaista vaaditaan kansanäänestystä adressilla ja kansalaisaloitteella