Johannesmessu täyttää 20 vuotta Turussa – "Merellä huomaa, ettei kaikki ole omassa hanskassa"

Merikapteeni ja pastori Mikko Laurén aloitti Johannesmessun Turussa 20 vuotta sitten. Taustalla oli Laurénin teologian opintojen aikana Åbo Akademissa kehittynyt innostus alkuseurakunnan yhteisöllisyyteen ja erityisesti jumalanpalvelustoimintaan. Messun kaava syntyi yhteistyössä seurakuntalaisten kanssa.

Messusta tuli suosittu ja sitä vietetään yhä joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina Turun Maarian kirkossa. Jokaista messua on järjestämässä noin parikymmentä vapaaehtoista.

Tänä sunnuntaina 26.1. kello 17 vietetään juhlamessua Johannesmessun 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Mukana messun järjestelyissä on merikapteeni Laurénille tärkeä taho, Turun merimieskirkko, jossa hän on toiminut vuodesta 2010 vapaaehtoisena merimiespastorina.

Messun vapaaehtoiset ovat tehneet työuransa merenkulun piirissä monissa eri tehtävissä. Mikko Laurénin mukaan merimiehet ovat uskonnollista väkeä.

– Omana aikanani merellä merimiehellä oli aina Raamattu mukana. Merellä ihminen huomaa, ettei kaikki ole omassa hanskassa. Siellä ei Jumalaa pilkattu, hän kertoo.

Jokaisessa messussa kuultavan seurakuntalaisen puheen pitää tällä kertaa Estonian onnettomuudessa pintapelastajana toiminut palomestari Reijo Salminen. Autolautta Estonian uppoamisesta tuli viime syksynä kuluneeksi 25 vuotta.

Kuva: Olli Seppälä. Turun Maarian kirkon saarnastuolissa on enkeli.

Korjaus 27.1. klo 9.40: Otsikko muutettu. Ilmaisu "Merimiesten messu" korvattu Johannesmessulla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.