Juha Tanska valittiin Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajaksi

Hiljaisuuden Ystävät ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu teologian tohtori, pastori Juha Tanska. Hän työskentelee parhaillaan Haminan seurakunnan kirkkoherrana ja on tehnyt pitkän työuran kirkossa ja sen luottamustehtävissä. Työnsä ohella hän on toiminut johtamisen kouluttajana, tietokirjailijana ja maanviljelijänä. Tanska valittiin Vuoden papiksi vuonna 2017.

Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajan tehtävänä on vahvistaa hiljaisuuden liikkeen toimintaa ja tunnettuutta sekä kehittää uusia hiljaisuuteen pohjaavia hengellisyyden muotoja.

Hiljaisuuden liike on ollut Juha Tanskalle tärkeä viitekehys jo 40 vuoden ajan:

– Olen saanut hiljaisuuden liikkeeltä paljon: ihmisistä, kokemuksesta, viisaudesta, opastuksesta, yhteisestä rukouksesta ja matkanteosta. Toivon voivani palvella hiljaisuuden liikettä kertyneellä kokemuksellani, Tanska toteaa tiedotteessa.

Tanska on toiminut aiemmin Hiljaisuuden ystävien hallituksessa kaksi kautta. Hallitus ryhtyy uuden toiminnanjohtajan johdolla luomaan yhdistykselle uutta strategiaa, sillä esimerkiksi retriittiliike on kulttuurisen muutoksen keskellä.

– Hiljaisuuden Ystävät edustaa kristillistä spiritualiteettia. Olennainen kysymys on, kuinka avaudumme tämän ajan ihmisten kysymyksille ja tuomme kristillisen perinteen aarteita tähän päivään. Vieraanvaraisuus ja lempeä kristillisyys ovat osa hiljaisuuden liikettä, jonka rukouselämä avautuu rajoituksetta kaikille. Olen utelias asettumaan kuuntelemaan ihmisten kertomuksia ja kokemuksia, Tanska pohtii.

Juha Tanska aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Hiljaisuuden ystävien edellinen toiminnanjohtaja Mika K T Pajunen siirtyi kappalaiseksi Kylmäkoskelle.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Ketkä ja mitä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu
Seuraava artikkeliKotimaa Oy yhteistyöhön Kirkko ja kaupungin kanssa

Ei näytettäviä viestejä