Jutta Urpilainen: Kristilliselle kirjalle on tilausta

Vuoden kristillinen kirja 2015 -palkinnon Jukka Sariolan teokselle Ystäväni Seija jakanut kansanedustaja Jutta Urpilainen sanoo hämmästyneensä kilpailun tasoa.

Urpilainen sanoo, että kristillinen kirjallisuus näyttää myös monipuoliselta. Se oli hänelle pieni yllätys.

– Kristillisen kirjan lajityypille on kyllä tilausta. On varmasti lukijoita, jotka nimenomaan haluavat lukea kirjoja, joissa on vahva kristillinen arvopohja tai teologiaa.

Urpilainen kiinnittää huomiota myös siihen, että vaikka kilpailussa nimessä on käsite kristillinen kirja, se ei ole yksiselitteinen asia, sillä kristillisyys oli loppukilpailun kuudessa teoksessa läsnä eri tavoin.

– Toisissa se kulki punaisena lankana lävitse koko kirjan, toisissa taas kristillisyys oli läsnä häivähdyksenomaisesti.

Urpilainen sanoo, että voittajan valinta oli vaikeaa, sillä kirjat edustivat niin runoutta, romaani kuin tietokirjaakin.

– En saanut kilpailun järjestäjältä mitään erityisiä ohjeita, ja päädyin valitsemaan sen kirjan, joka teki minuun syvimmän vaikutuksen ja puhutteli eniten.

Ehdolla olleista kirjoista Urpilainen mainitse erityisesti Juhani Rekolan Irlantilaisen päiväkirjan ja sen sisältämät ajatukset ja kiteytykset. Urpilainen kertoi merkinneensä niitä muistiin ja toivoo voivansa käyttää niitä sitaatteina jossain yhteydessä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Vuoden kristillinen kirja 2015 on Ystäväni Seija