Kaisamari Hintikka on ensimmäinen virallinen ehdokas Espoon piispaksi

Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka kuvattuna Helsingissä Kampin kappelin luona 16.2.2017.

Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori ja pastori Kaisamari Hintikka (s. 1967) on asetettu ensimmäisenä virallisesti ehdolle Espoon hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja jätettiin Espoon tuomiokapituliin tänään 21. kesäkuuta. Ehdokasasettelu päättyy 21. elokuuta.

Kaisamari Hintikka vihittiin papiksi vuonna 2009. Hän asunut Genevessä vuodesta 2011 lähtien ja työskentelee Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä.

Espoon hiippakunnan piispanvaalissa on 942 äänioikeutettua, joista puolet on Espoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita ja toisen puolen muodostavat maallikot.

Piispanvaali järjestetään rovastikunnittain 8. lokakuuta ja mahdollinen toinen kierros 1. marraskuuta. Uusi piispa vihitään virkaansa 10. helmikuuta 2019 Espoon tuomiokirkossa.

Aikaisemmin Espoon piispana toiminut Tapio Luoma aloitti arkkipiispana 1. kesäkuuta alkaen.

Ehdokkuuden virallistamista odotellaan vielä kolmelta muulta piispaehdokkaaksi ilmoittautuneelta. He ovat: oppilaitos- ja kisapappi Leena Huovinen, kouluttaja Juhani Holma ja kirkkoherra Sammeli Juntunen.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Kaisamari Hintikka lähtee Espoon piispanvaaliin – "Kirkko on selvinnyt kriiseistä ennenkin"

Espoon piispanvaali käyntiin – kisapappi Leena Huovinen lähdössä ehdokkaaksi

Pappien kouluttaja Juhani Holma ilmoittautuu Espoon piispanvaaliin – "En lähde vaaliin miehenä vaan pappina"

Sammeli Juntunen suostui mukaan Espoon piispanvaaliin – "Ehdolle asettuminen hirvittää"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.