Kaksi luterilaisen kirkon pappia liitettiin Lähetyshiippakunnan papistoon

Kaksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappia on liitetty tämän vuoden aikana Lähetyshiippakunnan pappiskollegion jäseniksi. Oskari Nummelan ja Jaakko Töllin liittämisestä papistoon kerrotaan Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan verkkosivuilla julkaistussa tuoreessa uutisessa.

Oskari Nummela kuuluu Mikkelin hiippakunnan papistoon ja Jaakko Tölli Kuopion hiippakunnan papistoon. Asia vahvistetaan Mikkelin ja Kuopion tuomiokapituleista. Kapitulien mukaan asiaa aletaan selvittää.

Taustaltaan vanhoillislestadiolainen Tölli nousi kirkolliseen julkisuuteen viime vuonna verrattuaan naispapin toimittamaa ehtoollista lasten kirkkoleikkeihin ja ”pingviinin kastamiseen”. Myöhemmin Tölli irtisanoutui papin työstään Kiimingin seurakunnassa. Hänet myös vapautettiin puhujan tehtävistä vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä. Tölli arveli, että hänen tiensä evankelis-luterilaisessa kirkossa oli päätynyt umpikujaan ja kertoi alkaneensa käydä Lähetyshiippakunnan messussa.

Aiemmin tuomiokapitulit ovat määränneet useita pappeja menettämään pappisoikeutensa evankelis-luterilaisessa kirkossa sen jälkeen, kun nämä ovat alkaneet työskennellä Lähetyshiippakunnan tehtävissä.

Kuva: Lähetyshiippakunnan logo

Lue myös:

Kapituli erotti lähetyshiippakunnassa toimivia pappeja

Naispappeuden mitätöinyt Jaakko Tölli moittii mukautuvia konservatiiveja: ”Liberaalit hyväksikäyttävät teitä”

Rauhan Tervehdys: Kohupappi Tölli irtisanoutui ja arvostelee vanhoillislestadiolaista liikettä

Lestadiolaispappi vertaa blogissa naispapin toimittamaa ehtoollista lasten leikkeihin

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkolliskokous väitteli eronneiden vihkimisestä yli sata vuotta – perustelut puolesta ja vastaan kuulostavat kovin tutuilta
Seuraava artikkeliKuopion hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä