Kaksi teologia Helsingin yliopiston luottamustehtäviin

Helsingin yliopiston henkilöstö ja opiskelijat ovat valinneet vaaleilla omat edustajansa yliopiston hallitukseen toimikaudeksi 2014–2017. Uusien luottamushenkilöiden joukossa on myös teologeja: hallituksen opiskelijajäsen Jussi Nuortimo ja yliopiston ulkopuolinen jäsen Antti Pentikäinen.

Hallitus on yliopiston ylin päättävä elin. Hallituksessa on 13 jäsentä, joista seitsemän on yliopistoyhteisön sisältä ja kuusi yliopistoyhteisön ulkopuolelta. Yliopistoyhteisöstä edustettuina ovat professorit, muu henkilöstö ja opiskelijat.

Professoreista hallitukseen tulivat valituiksi Kimmo Kontula lääketieteellisestä tiedekunnasta, Ilkka Hanski bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta sekä Markku Leskelä matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta.

Tutkijoita, opettajia ja muuta henkilöstöä valittiin edustamaan tutkimuskoordinaattori Ragna Rönnholm bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta ja hallintopäällikkö Kirsi Rauhala lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY valitsi hallituksen opiskelijajäseniksi luonnontieteiden kandidaatti Jannica Aallon sekä teologian ja valtiotieteiden ylioppilas Jussi Nuortimon.

Yliopistoyhteisön ulkopuolisiksi jäseniksi helmikuussa valituista uusina aloittavat Suomen Pankin johtokunnan jäsen, VTT Seppo Honkapohja, Helsingin kaupunginjohtaja, KTM, MBA Jussi Pajunen ja Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja, TM Antti Pentikäinen. Nykyisistä hallituksen jäsenistä jatkavat maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö, ELT Jaana Husu-Kallio, Hanasaaren kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja, FM Gunvor Kronman ja Shellin hallituksen puheenjohtaja, VTM, MSc (Econ.), DI Jorma Ollila.

Edellinen artikkeliVasta Hurtigin tutkimus avasi piispojen silmät
Seuraava artikkeliOnko Katainenkin arkkipiispan fani?

Ei näytettäviä viestejä