Kallio ei ole ainoa laatuaan juuri nyt – Ylivieskassakin kirkkoherra valitaan kolmen naisen joukosta

Ylivieskan tuhopoltossa palaneen vanhan kirkon kellot tulevat olemaan jatkossakin esillä.

Helsingin Kallion seurakunta ei ole ainoa, joka valitsee tänä keväänä kirkkoherransa kolmen naisen joukosta. Sama asetelma on Ylivieskan seurakunnassa Pohjois-Pohjanmaalla.

Kotimaa24 kertoi aiemmin, että Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherranvaalin loppusuoralle on valittu kolme ehdokasta: Kirsi Rantala, Riikka Reina ja Ulla Ruusukallio. Virkaa haki kaikkiaan 17 henkilöä. Kirkkoherran valitaan välillisellä vaalilla, eli päätöksen tekee Kallion seurakuntaneuvosto.

Ylivieskassa kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Pyhäjärven seurakunnan kirkkoherra Mirva Ahola, Siikalatvan seurakunnan kirkkoherra Merja Jyrkkä ja Oulaisten seurakunnan vs. kirkkoherra Eija Nivala.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päättää ehdokasasettelusta istunnossaan keskiviikkona 7.2.

Ylivieskassa toimitetaan vanhanmallinen eli välitön kirkkoherranvaali, jossa kaikki seurakuntalaiset pääsevät äänestämään. Tiedottaja Jussi Leppälän mukaan välittömään vaaliin päädyttiin, koska Ylivieskassa on perinteisesti äänestetty valtakunnallista tasoa vilkkaammin sekä seurakuntavaaleissa että aiemmissa kirkkoherranvaaleissa. Seurakuntavaalien äänestysprosentti on ollut yli 20. Edellisissä kirkkoherranvaaleissa vuonna 1996 seurakuntalaisista äänensä antoi joka kolmas.

Ylivieskan seurakunnan nykyinen kirkkoherra Timo Määttä jää eläkkeelle 31.1.2019. Kirkkoherran virka täytetään 1.2.2019 alkaen, mutta virkaan valittu kirkkoherra kutsuttaneen aloittamaan tehtävässä sijaisena jo 1.9.2018 alkaen.

Kuva: Tomi Olli. Ylivieskan palaneen kirkon kello.

Lue myös:

Kolme naista jatkaa loppusuoralle Kallion seurakunnan kirkkoherranvaalissa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.