Kallion uusi kirkkoherra on Riikka Reina – seurakunta päätti Teemu Laajasalon seuraajan

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherraksi on valittu pastori Riikka Reina, 42. Kallion seurakuntaneuvosto päätti asiasta kokouksessaan tiistaina 27.3.

Loppusuoralla kirkkoherranvaalissa olivat asiantuntijana ja vt. toimitusjohtajana Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksessä AMKE:ssa työskentelevän Reinan lisäksi Helsingin seurakuntayhtymän diakonian päällikkö Kirsi Rantala ja Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasielunhoitaja Ulla Ruusukallio. Neuvoston äänestyksessä Reina sai 15 ääntä ja Rantala 2 ääntä.

Kallion seurakunnan tiedotteessa todetaan, että Riikka Reinalla on laaja ja monipuolinen työkokemus kirkossa ja koulutussektorilla. Teologian maisteri Reina on toiminut seurakuntapastorina ja kasvatuksen työalavastaavana Helsingin Paavalin seurakunnassa, kouluttajana Seurakuntaopistossa ja kehittämispäällikkönä Kirkkopalvelut ry:ssä. ”Kokemusta muutosjohtamisesta Reinalla on kertynyt muun muassa Agricolan kehittämisyksikön johdossa”, tiedotteessa todetaan.

– Valinnassa painotimme erityisesti monipuolista johtamiskokemusta ja valmiutta auttaa seurakuntaa uudistumaan niin, että pystymme entistä paremmin kohtaamaan jokaisen alueen asukkaan, seurakuntaneuvoston kokousten puheenjohtaja Johanna Hautakorpi sanoo tiedotteessa.

– Riikka Reinasta saamme rohkean kirkkoherran, jolla on vahva näky kaikkien yhteisestä kirkosta, Hautakorpi toteaa.

Kallion kirkkoherran virkaa haki kaikkiaan 17 henkilöä. Hakijoiden nimet voi katsoa täältä.

Valintaprosessissa tuomiokapituli antoi kaikista ehdokkaista lausunnot. Kallion seurakuntaneuvosto kutsui haastatteluun kuusi hakijaa. Yksi heistä ilmoitti sittemmin, ettei ole enää käytettävissä virkaan. Jatkoon valituille kolmelle ehdokkaalle teetettiin soveltuvuusarvio.

Kallion seurakunnan edellinen kirkkoherra Teemu Laajasalo vihittiin Helsingin hiippakunnan piispaksi marraskuussa.

Kuva: Manu Lemmetty

Lue myös:

Kolme naista jatkaa loppusuoralle Kallion seurakunnan kirkkoherranvaalissa

Kallion seurakunta etsii Teemu Laajasalon seuraajaa, kirkkoherran virkaan 17 hakemusta – katso nimet

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliTuomiorovastiksi haluavien kärkikolmikko valittiin Helsingissä – katso nimet
Seuraava artikkeliEnglantilainen järjestö palkitsi kirkkoherran vuoden sekularistina

Ei näytettäviä viestejä