Kansallinen Joululaulupäivä kannustaa laulamaan lauantaina lenkillä ja kauppareissulla

Jouluradio, joululaulupäivä 15.12.

Lauantaina joulukuun 15. päivänä vietetään jälleen Jouluradion lanseeraamaa kansallista Joululaulupäivää.

– Joululaulupäivästä on jo muutamassa vuodessa muodostunut pieni perinne niin kodeissa kuin työpaikoilla, sanoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne STT:n tiedotteessa.

Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee: kotona, työpaikalla, hississä, kauppareissulla tai vaikka lenkillä. Kuten Ravintolapäivänä tai Siivouspäivänä, kuka tahansa voi järjestää Joululaulupäivänä oman pop up -yhteislaulutapahtuman missä tahansa.

Säestystä kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan suomenkielinen, helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista. Jouluradio järjestää oman yhteislaulutempauksensa kauppakeskus Redissä Helsingissä.

– Tämä on hyvin matalan kynnyksen päivä. Kun yksi tai kaksi ihmistä ryhtyvät laulamaan, muut kyllä yhtyvät lauluun. Suomalaiset rakastavat laulaa, etenkin joululauluja, Kalliorinne sanoo.

Kalliorinteen mukaan Joululaulupäivän tarkoitus on muistuttaa laulamisen tutkitusti hyvää tekevästä vaikutuksesta ja suomalaisen joulumusiikin tunteikkaasta kulttuuriperinnöstä.

Joululaulupäivän tunnelmia voi jakaa somessa käyttämällä tunnisteita #lupalaulaa ja #joululaulupäivä.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien tuottama radiokanava ja verkkomedia, joka kuuluu joulukaudella netin lisäksi analogisilla kanavilla ympäri maata. Sitä tehdään useiden seurakuntien tuella. Jouluradion verkkosivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa ympäri vuoden.

Kuva: Jouluradio

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.