Kansanlähetyspäivillä kehotettiin allekirjoittamaan avioliittolakialoite

Kansanlähetyspäivillä oli mahdollisuus allekirjoittaa kansalaisaloite, jossa vaaditaan avioliiton muuttamista takaisin vain naisen ja miehen väliseksi. Lähetysjohtaja vetosi linjapuheessaan aloitteen puolesta.

– Kun yhteiskunnan lait ja Jumalan säätämys joutuvat ristiriitaan, tulee hankala mutta ei lainkaan ainutlaatuinen tilanne kristikunnassa. Tässä tilanteessa kristityn tulee pitäytyä Jumalan sanassa, lähetysjohtaja Mika Tuovinen sanoi Turussa viikonloppuna vietetyn Kansanlähetyspäivien linjapuheessa.

Hän totesi, että Aito avioliitto -yhdistys kokoaa nimiä kansalaisaloitteeseen, jotta eduskunta käsittelisi avioliittolain uudelleen.

– Nimensä kansalaisaloitteeseen voi laittaa internetissä tai täällä Kansanlähetyspäivillä keräyspisteessä. Vaikuttaminen on juuri nyt tärkeää, jotta maassamme säilyisi kirkon opin mukainen, perinteinen avioliitto sekä uskonnonvapaus ja mielipiteen vapaus perinteistä avioliittoa kannattaville, Tuovinen sanoi.

Ainakin Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivillä on kerätty nimiä kansalaisaloitteeseen sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi. Esimerkiksi Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen juhlilla nimiä ei kerätty.

– Halusimme rauhoittaa tapahtuman ja keskittyä evankeliumin julistamiseen, Sleyn hallintojohtaja Heikki Kymäläinen kommentoi asiaa Kotimaa24:lle toukokuussa.

Kuva: Rauno Maanpää

Lue myös:

Sley rauhoittaa Evankeliumijuhlat – juhlilla ei kerätä nimiä kansalaisaloitteelle