Kati Kinnunen Kotimaa Oy:n toimitusjohtajaksi

Kotimaa Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.8. alkaen Kati Kinnunen, 48. Huhtikuussa yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Otto Mattsson siirtyy toisen yhtiön palvelukseen.

– Kotimaan toimitusjohtajan vaihdos on yllättävä käänne edellisen toimitusjohtajan vasta aloitettua tehtävässään. Olemme kuitenkin enemmän kuin innoissamme, että juuri Kati Kinnunen aloittaa nyt Kotimaa Oy:n toimintojen luotsaajana, sanoo Kotimaa Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Kirkkopalvelujen johtaja Ilkka Mattila.

Kirkkopalvelut on Kotimaa Oy:n suurin omistaja.

Mattila nostaa esille Kati Kinnusen vahvan osaamisen digitaalisten mediapalvelujen myynnissä ja asiakaskokemuksen johtamistyössä sekä pitkän kokemuksen mediataloista.

– Tällä taustalla hänellä on hyvät eväät tehtävässä onnistumiselle mediamurroksen keskelläkin.

Kati Kinnunen siirtyy Kotimaan toimitusjohtajaksi Grano Oy:n myynti- ja asiakaspalvelujohtajan tehtävästä. Hän oli Grano Oy:n palveluksessa kolme vuotta.

Sitä ennen hän on työskennellyt Fonectalla myynnin ja After Sales -johdon tehtävissä, Sanoma Media Finlandissa kaupallisissa ja myynnin johdon tehtävissä sekä Alma Mediassa erilaisissa myynnin tehtävissä.

– Aloitan uuden pestin vaikeassa taloustilanteessa. Uskon kuitenkin vahvasti, että ajankohtainen ja mielenkiintoinen sisältö niin mediassa kuin verkkopalveluissa löytää kävijä- ja käyttäjäkunnan jatkossakin, Kati Kinnunen sanoo.

– On kunnia-asia päästä varmistamaan omalla työllään yhteistyössä uuden tiimini kanssa, että Kotimaa-lehti, jonka ensi numero ilmestyi jo vuonna 1905, kukoistaa myös tulevina vuosina, hän jatkaa.

Otto Mattsson jätti eropyynnön omasta toiveestaan siirtyäkseen toisen työnantajan palvelukseen. Asiaan ei liity dramatiikkaa Mattssonin tai Kotimaa Oy:n puolelta.

Kotimaa Oy on etenkin seurakuntia palveleva media- ja monialayhtiö. Se kustantaa Kotimaa- ja Askel-lehtiä ja verkkopalvelu Kotimaa24.fi:tä. Kotimaa Oy:hyn kuuluvat myös tutkimuspalveluja tarjoava Insight360 Oy, verkkokauppayhtiö Sacrum Oy ja Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy.

Kotimaa-konserni on Kirkkopalvelut ry:n alakonserni. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli 7,2 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on 45.

Kuva: Jukka Granström