Katolinen piispa Teemu Sippo kaatui pahasti tapaninpäivänä – on yhä sairaalassa päävamman takia

Helsingin katolinen piispa isä Teemu Sippo

Helsingin katolinen piispa isä Teemu Sippo joutui tapaninpäivänä sairaalaan kaaduttuaan pahasti Helsingissä. Hän löi onnettomuudessa päänsä. Vuonna 1947 syntynyt Sippo on edelleen sairaalahoidossa ja hänen tehtäviinsä kuuluvia juoksevia asioita hoitaa yleisvikaari isä Raimo Goyarrola.

Katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti kertoo Kotimaa24:lle vierailleensa eilen tiistaina sairaalassa tervehtimässä piispaa.

– Hän oli väsynyt ja heikossa kunnossa. Tuskin hän aivan pian pystyy palaamaan kotiinsa piispantalon kolmanteen kerrokseen, kun talossa ei ole edes hissiä, Tervaportti sanoo.

– Oli ilo viedä piispalle terveisiä siitä, miten paljon ja kauniisti ihmiset ovat ilmaisseet rukoustukeaan, kun tiedotimme onnettomuudesta. Muuta hyvää tässä tilanteessa ei ole.

Tervaportin mukaan meneillään on vielä akuutti sairaalahoito, eikä tulevan sairausloman pituudesta ole tietoa.

– Mikäli piispalle määrätään pitkä sairasloma ja toipumiskaudesta tulee pitkä, Pyhä istuin tekee järjestelyjä, ja piispalle nimitetään asiainhoitaja, Tervaportti kertoo.

Pyhä istuin viittaa paaviin ja katolisen kirkon ylimpään hallintoon.

Teemu Sippo liittyi katoliseen kirkkoon vuonna 1966. Hänet vihittiin diakoniksi tammikuussa 1977 Tampereen Pyhän ristin kirkossa ja papiksi saman vuoden toukokuussa Pyhän Marian kirkossa Helsingissä. Sen jälkeen hän toimi Jyväskylän ja Helsingin seurakunnissa, Katolisen tiedotuskeskuksen johtajana vuosina 1982–1985 sekä pitkään Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnan kirkkoherrana.

Paavi Benedictus XVI nimitti isä Teemu Sipon Helsingin piispaksi 16.6.2009. Hänet vihittiin piispaksi Turun tuomiokirkossa saman vuoden syyskuussa. Teemu Sippo työskenteli Suomen Ekumeenisen Neuvoston puheenjohtajana 2010–2015.

Kuva: Katolinen kirkko Suomessa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.