Katolisen kirkon piispa Teemu Sippo erosi virastaan – pitkä sairausloma kypsytti päätöksen

Helsingin katolinen piispa isä Teemu Sippo

Katolisen kirkon Helsingin piispa Teemu Sippo on maanantaista lähtien eläkeläinen. Vatikaani julkisti maanantaina tiedon siitä, että paavi Franciscus on hyväksynyt piispa Sipon eroanomuksen virastaan. Asiasta kertoo Katolinen kirkko Suomessa verkkosivuillaan, joilla on julkaistu Sipon tervehdys.

"Olen 72-vuotias, osittain sairas. Olen joulunpyhinä saanut lisäksi osakseni päävamman kaatuessani liukkaalla pihalla. Kolmen kuukauden mittainen sairaalassaolo ja sairasloma sekä väsymystila kypsyttivät ajatuksen virasta vetäytymisestä", Sippo kertoo tervehdyksessään.

Sipon mukaan hiippakunnan neuvonantajakollegio valitsee hiippakunnalle asiainhoitajan. Tämä toimii hiippakunnan johdossa, kunnes uusi piispa nimitetään.

Päätös eläkkeelle jäämisestä ei ollut Sipon mukaan helppo. Hän pitää kuitenkin hyvänä, että hiippakuntaan saadaan "nuorempi piispa, joka voi tarmokkaasti tarttua asioihin".

"Olen nyt yli 40 vuoden ajan palvellut hiippakuntaa eri tehtävissä. Olen kiitollinen näistä vuosista. Toisaalta tunnen myös heikkouteni ja laiminlyöntini ja pyydän niitä anteeksi. Eläkkeelläkin voin toki toimia eri tehtävissä, jos pyydetään ja voimat riittävät."

Isä Teemu Sippo on toiminut katolisena pappina Suomessa vuodesta 1977. Paavi Benedictus XVI nimitti hänet Helsingin piispaksi vuonna 2009.

Kuva: Katolinen kirkko Suomessa

Lue myös:

Katolinen piispa Teemu Sippo palasi töihin kolmen kuukauden sairausloman jälkeen

Katolinen kirkko Suomessa: Piispa Teemu Sippo on kotiutettu sairaalahoidosta

Katolinen hiippakunta: Piispa Teemu Sipon toipuminen jatkuu, edessä kuntoutus

Katolinen piispa Teemu Sippo kaatui pahasti tapaninpäivänä – on yhä sairaalassa päävamman takia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.