Keski-Porin kirkossa saa rukoilla parisuhteensa rekisteröineiden puolesta

Keski-Porin seurakunnan seurakuntaneuvostossa käytiin tiistaina iltapäivälehtien lööppeihinkin päätynyt keskustelu siitä, voidaanko Keski-Porin kirkkoa käyttää parisuhteensa rekisteröineen homoseksuaalisen pariskunnan puolesta rukoilemiseen. Asiasta kertoi ensimmäiseksi Yle .

Seurakuntaneuvoston kokoukseen osallistuneen Jaakko Lehtosen mukaan keskustelu oli hyökkäävää ja välihuutelut ihmisarvoa loukkaavia. Lopulta seurakuntaneuvosto kuitenkin antoi luvan tilaisuuden järjestämiseen äänestysnumeroin 11–6.

Kirkkoherra Kari Erkkola kertoo Kotimaa24lle olevansa vankkumaton sananvapauden kannattaja. Hän pitää kuitenkin erikoisena kokouksen päätymistä valtakunnan uutiseksi.

– Toimin piispainkokouksen antaman ohjeen ja kirkkojärjestyksen mukaisesti, kun vein asian seurakuntaneuvostoon. Oma esitykseni oli, että lupa kirkon käyttöön myönnetään tähän tarkoitukseen ja niin myös päätettiin tehdä. Asia on selkeä. Toimimme, kuten kirkossa on päätetty tässä asiassa toimia, Erkkola summaa.

– Virkamiehenä en voi millään tavalla kommentoida neuvostossa käytyä keskustelua, hän vielä painottaa.

Ylen haastattelussa Erkkola sanoo ymmärtävänsä, että rekisteröidyille pariskunnille rukous kirkossa voi olla hyvin tärkeä.

– Rukousta haluavat parit ovat usein hyvin hengellisiä ihmisiä. Heille kirkko ja Raamatun sanoma sekä jopa kirkkorakennus voivat olla hyvin rakkaita ja hengellistä elämää ravitsevia, Erkkola sanoo.