Keskustan entinen puoluesihteeri Timo Laaninen valittiin projektipastoriksi Malmin seurakuntaan

Entinen keskustan puoluesihteeri ja keväällä teologian maisteriksi valmistunut Timo Laaninen on valittu kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen projektipastoriksi Malmin seurakuntaan. Malmin seurakuntaneuvosto teki päätöksen asiasta myöhään eilen tiistai-iltana ylimääräisessä kokouksessaan.

Laaninen aloittaa tehtävässä syyskuussa ensin teologina ja myöhemmin syksyllä hänet on määrä vihkiä papiksi.

– Tämä pesti tuntuu hyvältä ja mahtavalta. Ilolla ja mielenkiinnolla odotan sitä päivää, jos vihkimys tulee. Sittenhän sitä on pappi koko lopun ikänsä, Laaninen kertoo Kotimaa24:lle.

Malmin seurakunnan henkilöstötyöryhmä esitti Laanista tehtävään, sillä se pitää Laanista ihmisten kohtaamisen ammattilaisena. Työryhmä perustelee, että pitkän työuran ja kokemuksensa myötä hänellä on realistinen ja ymmärtävä käsitys ihmisten kuulluksi tulemisen tarpeesta. Työryhmän mielestä Laanisella on kaikki edellytykset voittaa vanhemman väen luottamus puolelleen.

– Minulla on selkärepussa paljon tavaraa elämäni varrelta, ja tuon oman kokemukseni tähän tehtävään. Muuten olen vielä täysi noviisi ja nöyrin mielin tähän lähden. Onneksi minulla on iso joukko hyviä työkavereita, joilla on kokemusta papin työstä ja joihin voi tukeutua.

Laaninen: "Haastehan tämä on"

Tehtävänä on hakea yhteyttä ihmisiin, joita seurakunta ei muuten tavoita. Työhakuilmoituksen mukaan tehtävän työnkuva muodostuu pääsääntöisesti ihmisten kohtaamisista kaduilla, puistoissa, ostoskeskuksissa ja kaikkialla siellä, missä ihmiset ovat. Malmin seurakunta toivoo, että alueelle syntyisi myöhemmin uudenlaisia alueen asukkaiden näköisiä yhteisöjä.

Laaninen kiertelee syyskuusta lähtien muun muassa Malmin juna-aseman seutuvilla.

– Haastehan tämä on. Politiikassa olen kohtaamistyötä tehnyt, ja poliitikkona opin sen, että ihmisillä on valtavan suuri tarve tulla kuulluksi. Kohtaamistyössä on olennaista, ettemme ole tyrkyttämässä valmiita sapluunoita ja nostamassa ensimmäiseksi jotain taakkaa ihmisten kannettavaksi. Kontaktin pitää lähteä siitä, että ihmisiä kuullaan ja että he kokevat tulevansa kuulluksi.

Laaninen on viime aikoina toiminut Suomenmaan vakituisena avustajana sekä asiantuntijana viestintätoimisto Tekirissä. Laaninen on aikaisemmin toiminut myös Helsingin kaupunginvaltuutettuna, useiden pääministereiden erityisavustajana ja toimittajana sekä päätoimittajana Suomenmaa-lehdessä.

Malmin seurakuntaan valittiin Laanisen lisäksi kolme muuta projektipastoria. Kaikkiaan seurakuntaan palkataan 12 uutta työntekijää.

Kuva: Jouni Harala / Studio Valo Oy / Suomen Keskusta

Lue myös:

Timo Laaninen: Uskonto vaikuttaa väkevästi politiikkaan niin meillä kuin muuallakin

Keskustan puoluesihteeri ja Kari Peitsamo teologiseen tiedekuntaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.