Keveästi keinahdellen, viehkosti valssaten

Liikkuminen on Luojan lahja!

Tämän osoitti todeksi Kouvolan Kirkkopäivien lauantai-illan tempaus Tanssii pappien kanssa. Viisi kouvolalaispappia heitti kannat kattoon Kouvolan Terpsikerhon tanssittajien kanssa.

Hyisen kevätsateen vihmoessa kävelykatu Manskia kevyisiin tanssivermeisiin verhoutuneet kirkonmiehet ja – naiset astelivat urheasti lavalle ja antoivat parastaan Yhteisvastuun hyväksi.

Kyse ei ollut kilpailusta vaikka tähtituomarit tansseja kommentoivatkin. Kouvolalainen tanssialan yrittäjä Riikka-Liisa Kuoppa ja kouvolalaislähtöinen muusikko Pekka Laukkarinen keskittyivät enimmäkseen kannustukseen.

– Treenattu on helmikuusta asti, kerran viikossa. Kun vain kunto kestäisi, henkäisi Kuusankosken kirkkoherra Kimmo Ylikangas.

Hän myönsi esiintymisen hiukan jännittävän, mutta arveli selviävänsä koitoksesta hengissä.

– Ehkä!

Ylikangas selvisi ja enemmänkin. Yleisö ulvoi hänen tanssiessaan valloittavasti sambaa parinsa Kirsi Iiskolan kanssa. Riemulla ei ollut rajoja, kun kirkkoherra taikoi taskustaan maracasit. La vie en rose!

– Palkitsen teidät auringon kuvalla, hehkutti tuomari Laukkarinen.

– Paketti pysyi yllättävän hyvin kasassa. Siitä hyvästä annan teille parhaan paketin palkinnon, jatkoi tuomari Kuoppa.

Sitä liikunnan iloa ja heittäytymisen paloa!

Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Sirkka Laine-Haimi ja Eemeli Karttunen keinahtelivat keveästi cha chata Manfred’s mambon tahtiin. Sairaalapappi Kari Niemelä ja Heini Ahtiainen valssasivat viehkosti hitaan Mun sydämeni tänne jää -biisin tahdissa.

Elimäen kappalainen Tuula Ylikangas ja Jukka Holopainen olivat kuin oli kuin Olivia ja John Greasesta tanssiessaan jiveä. Taustalla soi Elviksen
All shook up.

Sairaalapappi Mia Kähärä näytti kuin luodulta En kasvojas muista -tangoon Elmo Niemisen käsivarsille.

– Miltä tuntui olla pappia kyydissä? tiedusteli juontaja Juuso Happonen.

– Turvalliselta, vastasi Nieminen epäröimättä.

Lopulta myös runsaslukuinen yleisö kutsuttiin mukaan Yhteisvastuun lauantaitansseihin pappien kanssa. Tahdin tarjosi Taivaanrannan maalarit.

Kuva: Matti Karppinen

Edellinen artikkeliKirkon teesit kaipaavat päivitystä
Seuraava artikkeli”Seksuaalisuuden kieltäminen johtaa vain salailuun ja valheeseen”

Ei näytettäviä viestejä