Kiihtelysvaaran kirkkopalo syyteharkintaan – poliisin mukaan tuhopoltto vaikuttaa päähänpistolta

Kiihtelysvaaran opalneen kirkon jäämistöä ja esineistöä

Poliisi on saanut päätökseen Kiihtelysvaaran kirkon paloon liittyvän esitutkinnan. Kirkko tuhoutui täysin tulipalossa 23.9. aamuyöllä.

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa tapauksen siirtyvän syyteharkintaan. Törkeästä vahingonteosta epäillään vuonna 1988 syntynyttä joensuulaista miestä. Hän pysyy edelleen vangittuna.

Poliisin mukaan mies tuli tapahtumayönä yksin polkupyörällä Kiihtelysvaaran kirkolle ja sytytti mukanaan olleilla bensiinillä ja tupakansytyttimellä palamaan kirkon pihalla olleen muovisen roska-astian, jonka hän oli ennen tulen sytyttämistä siirtänyt kirkon koilliskulman seinustalle.

Poliisin tekninen tutkinta löysi miehen ilmoittamasta syttymiskohdasta jäämiä palavista nesteistä, ja niitä löydettiin myös kotietsinnässä miehen vaatteista. Roska-astian sytytettyään mies poistui kirkon alueelta.

Poliisi kertoo epäillyn tunnustaneen teon. Järjellistä motiivia kirkon sytyttämiselle hän ei ole osannut kertoa, vaan kyse on poliisin mukaan enemmänkin päähänpistosta. Kirkon sytyttämistä edeltävänä iltana mies oli nauttinut jonkin verran alkoholia.

Esitutkinnan alussa kiinni otettuina oli myös kolme muuta henkilöä, mutta heitä ei epäillä enää rikoksesta.

Kuva: Olli Seppälä. Kiihtelysvaaran kirkon rauniot.

Lue myös:

Toimikunta alkaa suunnitella Kiihtelysvaaran uuden kirkon rakentamista

Kiihtelysvaaran kirkon paloa tutkitaan törkeänä vahingontekona

Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa Joensuussa – alttaritaulu onnistuttiin pelastamaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.