Kiihtelysvaaran kirkon palon vuosipäivänä rauniokirkossa soi lahjoituksena saatu flyygeli

Flyygeli Kiihtelysvaaraan

Nokian seurakunta on lahjoittanut flyygelin kirkkonsa tuhopoltossa menettäneelle Kiihtelysvaaran seurakuntapiirille soitettavaksi rauniokirkossa. Schimmel-merkkinen flyygeli kuljetettiin Nokialta Kiihtelysvaaraan maanantaina 2.9. Ensimmäisen kerran sitä päästään soittamaan sunnuntaina 22.9. kirkon palon vuosipäivän rukoushetkessä rauniokirkossa.

– Olemme liikuttuneen kiitollisia Nokian seurakunnan meitä kohtaan tuntemasta myötätunnosta ja lahjoituksesta. Tästä seuraa seurakunnillemme pelkkää hyvää, Vaara-Karjalan kirkkoherra Anne Angervo sanoo seurakuntien tiedotteessa.

Kiihtelysvaaran seurakuntapiiri kuuluu Vaara-Karjalan seurakuntaan.

Poltetun Kiihtelysvaaran kirkon raunioille perustetussa ulkoilmakirkossa on katos, jonka alla flyygeliä voidaan soittaa ja säilyttää säiden salliessa.

– Kun ulkona soittaminen ei ole mahdollista, soitin siirretään sille varattuun sisätilaan, Anne Angervo kertoo.

Flyygeliä ei voitu puhdistaa niin, ettei siihen jäisi mikrobeja

Flyygeli on sijainnut Nokian seurakuntakeskuksessa, jossa todettiin sisäilmaongelma vuonna 2017. Kirkkovaltuusto on päättänyt, että seurakuntakeskus puretaan. Sitä tyhjennetään nyt purkua varten, ja ongelmaksi kävi flyygeli, jota ei voida puhdistaa niin, ettei siihen jäisi mikrobeja.

Sen sijaan, että flyygeli hävitettäisiin, Nokian seurakunnan kanttorit keksivät, että se voitaisiin luovuttaa kirkkonsa tuhopoltossa menettäneelle Kiihtelysvaaran seurakuntapiirille ulkokäyttöön.

– Kaksi seurakuntaa ja kaksi menetettyä rakennusta kohtaavat. Herkistää mieltä, että voimme olla näin tukemassa Kiihtelysvaaraa sen vaikeina aikoina, toteaa Nokian seurakunnan talousjohtaja Heli Pispa.

Vaara-Karjalan seurakunta on lähettänyt Nokian seurakunnalle allekirjoitetun vastaanottositoumuksen, jossa se sitoutuu informoimaan soittimen käyttäjiä sen kunnosta. Nokian seurakunta ei ole vastuussa soittimen mahdollisesti aiheuttamista oireista eikä niistä mahdollisesti johtuvista korvausvaatimuksista.

Kuva: Nokian seurakunta. Schimmel-flyygeli soi kohta ulkona rauniokirkossa.

Lue myös:

Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa Joensuussa – alttaritaulu onnistuttiin pelastamaan

Kiihtelysvaaran kirkon poltto oli päähänpisto – polttajalle ankara tuomio ja kova vahingonkorvaus

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.