Kiinassa kirkko räjäytettiin maan tasalle – Viranomainen: Seurakunnalla ei ollut tarvittavia lupia

Viranomaiset repivät ja räjäyttivät maan tasalle rekisteröimättömän kirkon viime viikolla Shanxin maakunnassa Pohjois-Kiinassa, kertoo kristillinen ihmisoikeusjärjestö ChinaAid. Aikoinaan Kultaisen lampunjalan kirkossa kokoontui jopa 50 000 ihmistä. Nyt siitä on jäljellä enää kasa soraa, jonka päällä lojuu kirkon tornin huippu risteineen.

– Poliisi piiritti Kultaisen lampunjalan kirkon. Partioautot vartioivat kirkkoa. Työntekijät rikkoivat kirkon ikkunat. Tässä vaiheessa kaivajat kaivautuvat sisään kirkkoon, mutta me emme saa mennä sisälle katsomaan, seurakuntalainen Yang Rongli kuvasi tilannetta ChinaAidin tiedottajalle.

Viranomaiset asettivat räjähdyspanoksia maan alla sijaitseviin tiloihin ja räjäyttivät kirkon.

Kultaisen lampunjalan kirkon jäseniä ahdisteltiin jo vuonna 2009, kun kirkkoa oltiin rakentamassa. Jäsenten kimppuun hyökkäsi 400 poliisia ja muuta virkamiestä vahingoittaen rakennusta ja vieden mukanaan Raamattuja. Kirkon johtoa, pappeja ja heidän sukulaisiaan pidätettiin ja syytettiin laittomasta maan haltuunotosta ja liikenteen häiritsemisestä kokoontumisilla.

Kiinassa on noin 60 miljoonaa kristittyä. Ilman valtion lupaa toimivien kirkkojen lisääntyminen on saanut hallituksen vainoamaan kristittyjä. Nimettömästi asiaa kommentoinut viranomainen kertoi valtion omistamalle Global Times -lehdelle, että kirkko tuhottiin, koska seurakunnalla ei ollut tarvittavia lupia.

– Kultaisen lampunjalan kirkon toistuva vainoaminen kertoo, ettei Kiinan hallitus kunnioita uskonnonvapautta eikä ihmisoikeuksia, ChinaAidin presidentti Bob Fu toteaa.

Kuva:
Jussi Rytkönen

Edellinen artikkeliOulun piispanvaaliin vauhtia – Jukka Keskitalo kertoi olevansa valmis ehdokkaaksi
Seuraava artikkeliSeurakunnissa ja yhtymissä on satoja luottokortteja – miten niitä käytetään?

Ei näytettäviä viestejä