Kirkko aloittaa yhteistyön Vauva.fi-sivuston kanssa – perheneuvojat vastaavat kysymyksiin

Rakkauslukkoja Katajanokalle johtavan kävelysillan kaiteessa

Kirkkohallitus ja Sanoma Media Finlandin Vauva.fi-verkkosivusto aloittavat yhteistyön. Suositulla Vauva.fi-sivustolla on avattu Parisuhdeneuvola-palvelu, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin.

Kysymyksiä ratkovat kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat Nina Kauppinen, Anssi Tietäväinen ja Helena Toppari.

Parisuhdeneuvola on Vauva.fi:n ja kirkon perheneuvonnan sisältöyhteistyö, jonka tavoitteena on antaa asiantuntija-apua helposti verkon kautta. Parisuhdeneuvola palvelee kaikenlaisissa elämäntilanteissa olevia.

Koordinaattori Henna Ahlfors Kirkkohallituksesta toteaa tiedotteessa, että yhteistyön myötä kirkon perheneuvonnan ja parisuhdetyön asiantuntemusta voidaan tuoda entistä laajemmin ihmisten ulottuville.

– Vauvan ja Meidän Perheen missiona on perheiden hyvinvointi. Vauva.fi:ssä keskustellaan myös paljon parisuhdeasioista. Haluamme tarjota parasta asiantuntijatietoa, vertaistukea ja rakentavia ratkaisuja arkeen, sanoo Vauvan ja Meidän Perheen päätoimittaja Maija Koski.

Yhteistyössä ovat mukana Kirkkohallitus ja Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen ja Oulun seurakunnat.

Parisuhdeneuvola löytyy täältä.

Kuva: Olli Seppälä. Rakkauslukkoja sillassa Helsingin Katajanokalla.

8 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Jotain neuvontaa voi kai netissä hoitaa, mutta, että Parisuhdetta voisi hoitaa noin? Jopa pareja kohdatessa, on vaikea päästä jyvälle siitä mitä peliä heillä pelataan. Jolloin auttajasta voi tulla pelinappula, jopa väärälle puolelle. Toisaalta on tarve ihan valtava ja mitkään rahkeet ei riitä. Ni kai, pakko on vaan painaa päälle. Niillä mahdollisuuksilla mitä siihen on.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Henrik Sawela sanoo:

  Mitä sellaista tietoa ja ymmärrystä noissa asioissa kirkon piirissä on, jota ei ei-ideologisella, eli maallisella puolella ole?

  Kyllähän jokainen täysijärkinen ymmärtää, ettei kirkko ole mukana ihan vain hyvää hyvyyttään, vaan se pyrkii ensisijaisesti pääsemään myymään itseään. Oman tuotteensa myyminenhän on kirkon ykköstehtävä. Ideologinen missio. Kun ihmiset eivät kiinnostu tulemaan kirkon luo, menee kirkko niitttenkin luo, jotka eivät ole kirkosta kiinnostuneita.

  Jotkut varmaan kokevat tuon lähestymisen niin, että kirkko työntää nokkansa sinne mihin se ei kuulu.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   “Mitä sellaista tietoa ja ymmärrystä noissa asioissa kirkon piirissä on, jota ei ei-ideologisella, eli maallisella puolella ole?”

   Rukous. Tosin se ei ole tietoa, vaan hengellistä taitoa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Kristillinen , on tehokkaampaa

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Onhan selvä, koska käytettävissä on toimiva lääke syyllisyyteen. Sellaista ei muualla ole. Siitä kun pari vapautuu, niin asioiden hoitaminen helpottuu. Syyllisyys ja syytökset lukitsee parin usein tunnelukkojen vankilaan.

  Ilmoita asiaton kommentti