Kirkko helpottaa 15 vuotta täyttäneiden kasteen saamista rippikoulun alkuvaiheessa

Kirkko haluaa helpottaa 15 vuotta täyttäneen nuoren kasteen saamista ja kirkkoon liittymistä rippikoulun alkuvaiheessa. Piispainkokous hyväksyi sisällöllisesti asiaa koskevan säädösmuutoksen istunnossaan tänään maanantaina.

Muutoksen jälkeen rippikoulun yhteydessä kirkkoon liittyvät nuoret ovat tasavertaisia riippumatta siitä, missä vaiheessa vuotta he ovat syntyneet. Aiemmin 15 vuotta alkuvuodesta täyttänyttä kastamatonta nuorta ei ole voitu kastaa ja liittää kirkkoon rippikoulun alkuvaiheessa, koska häntä ovat koskeneet aikuisrippikoulun säädökset opetuksesta.

Asia tuli ajankohtaiseksi vuonna 2017 voimaan tulleen uuden rippikoulusuunnitelman myötä. Siinä suositellaan ehtoollista vietettäväksi rippikoulun yhteydessä. Ehtoolliselle osallistuminen edellyttää kastetta.

Säädösmuutokseen pyydetään seuraavaksi lausunto kirkon laintarkastustoimikunnalta.

Kuva: Olli Seppälä. Konfirmaatio Rajamäen kirkossa Nurmijärvellä.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliProfessori Veli-Matti Kärkkäinen: Globaalisti kirkkojen haasteita tulevaisuudessa karismaattisuus ja kontekstuaalisuus
Seuraava artikkeliJapanin Sapporoon nousee Helsingin tuomiokirkosta luminen näköisversio, jonka mitat ovat kolmannes todellisista

Ei näytettäviä viestejä