Kirkko ja kaupungin päätoimittajalle Setan tunnustuspalkinto

Pride 2016

Seta palkitsi eilen Helsinki Priden puistojuhlassa Kirkko ja kaupunki -lehden sekä lehden päätoimittajan Seppo Simolan Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinnolla..

Asiallisen tiedon omena jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

Palkinnon myöntänyt Setan hallitus katsoo, että Kirkko ja kaupunki ja erityisesti sen päätoimittaja Seppo Simola ovat käsitelleet sukupuolineutraalia avioliittoa asiallisesti ja faktoihin perustuen kontekstissa, jossa se ei ole itsestään selvä.

Lehden linja on ollut johdonmukaisesti lhbti-ihmisiä puolustava ja kirkkoa yhdenvertaiseen toimintaan kehottava. Lehti on tuonut esiin ne jäsenensä, joiden ääntä ei ole kirkossa kuultu ja se on pyrkinyt tuomaan esiin myös kirkon sisällä olevan ihmisten moninaisuuden.

– Olemme iloisia tästä huomionosoituksesta ja siitä, että työtämme kaikkien ihmisten tasa-arvoisen kohtelun puolesta arvostetaan näin. Kun maailman menoa katselee, on pakko todeta, että työsarkaa näiden asioiden parissa riittää niin kauas kuin silmä siintää, Seppo Simola sanoo Setan tiedotteessa.

Viikon jatkunut Helsinki Pride huipentui eilen Pride-marssiin ja puistojuhlaan. Marssille osallistui noin 30 000 ihmistä.

Kuva: Cristian Medel

Lue myös:

Ristin Voiton päätoimittaja pyysi anteeksi homoseksuaalien kohtelua helluntailiikkeessä

Kirkolliset toimijat jälleen mukana Helsinki Prideilla