Kirkko ja kaupunki: Neljä vantaalaisvaltuutettua valittanut kokouksesta, jossa Kirkko ja kaupunki -yhteistyö irtisanottiin

Kirkko ja kaupunki, kannet

Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston (YKV) kokous 4. kesäkuuta on poikinut valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen. Asiasta kertoo pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen Kirkko ja kaupunki -lehti. Valituksen takana on neljä Tulkaa kaikki -liikkeeseen kuuluvaa YKV:n jäsentä. Valituksessa neljä valtuutettua eli Laura Häggblom, Simo Routarinne, Sari Roman-Lagerspetz ja Kaarina Leinonen vetoavat siihen, että kokousta ei ollut kutsuttu koolle laillisesti. Heidän mukaansa Tulkaa kaikki -liikkeen valtuutettu Susanna Rinne oli ilmoittanut esteestä mutta hänen tilalleen ei ollut kutsuttu varajäsentä. Tämän takia kaikki kokouksen päätökset olisi todettava mitätöidyiksi.

Kokouksessa päätettiin muun muassa siitä, että Vantaan seurakuntayhtymä irtisanoo Kirkko ja kaupunki -mediayhteistyön ja että Lehtisaaren asuntotonttien maanvuokrasopimuksen sopimusehdot muuttuvat eli käytännössä vuokria korotetaan.

Lisäksi valitus sisältää kaksi toissijaista vaatimusta, jollei kokouksen kaikkia päätöksiä mitätöidä. Yhdessä niistä kaikki valtuutetut vaativat Kirkko ja kaupunki -mediayhteistyön irtisanomispäätöksen kumoamista. Toisessa valtuutettu Häggblom vaatii Lehtosaari-päätöksen kumoamista.

Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eve Rämö kertoo Kirkko ja kaupungille, että jollei hallinto-oikeus ehdi käsitellä valitusta elokuun loppuun mennessä, Kirkko ja kaupunki -yhteistyösopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

Kirkko ja kaupungin mukaan Helsingin hallinto-oikeudessa oli vuodenvaihteessa kirkollisten asioiden keskimääräinen käsittelyaika yli 14 kuukautta, jos ei oteta huomioon palvelussuhdeasioita.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Kirkko ja kaupunki -yhteistyötä halutaan arvioida uudelleen myös Espoossa – aloite eteenpäin yhteisestä kirkkoneuvostosta

Ratkaisu tuli: Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa Kirkko ja kaupunki -sopimuksen

Tyytymättömyyttä talouteen ja sisältöön – Vantaan seurakunnat harkitsevat Kirkko ja kaupunki -yhteistyön lopettamista

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.