Kirkko ja kaupunki: Pappi käytti satatuhatta euroa hänelle vahingossa maksettua rahaa – tuomittiin kavalluksesta

Helsingin seurakuntien pappi on tuomittu vuodeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta, kertoo pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -lehti. Tuomio annettiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Kirkko ja kaupungin mukaan Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee asiaa ja sen mahdollisia seuraamuksia kyseiselle papille sitten, kun tuomio on saanut lainvoiman.

Tapauksen taustalla on tilanne, jossa Vantaan seurakunnat maksoi tammikuussa 2019 vahingossa 530 000 euroa metsätalouden tuottoja kyseisen papin tilille. Tarkoitus oli ollut maksaa summa Helsingin seurakuntayhtymälle. Kirkko ja kaupungin tietojen mukaan sekaannuksen aiheutti maksatusprosessissa tapahtunut inhimillinen virhe.

Virhe huomattiin nopeasti, ja pankille tehtiin palautuspyyntö. Pappi oli kuitenkin jo ehtinyt käyttää rahoista yli satatuhatta euroa. Käräjäoikeuden antama tuomio perustuu tähän vilpillisyyteen. Tuomittu pappi palautti rahat, mikä lievensi tuomiota.

Helsingin hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saario toteaa, että pappien saamat rikostuomiot käsitellään aina myös tuomiokapitulissa.

– Kun kyse on papista, pitää pohtia sitä, onko tuomiolla vaikutusta pappisviran hoitoon. Siihen en tässä vaiheessa ota kantaa, voiko tällaisen tuomion saanut toimia pappina. Emme ole vielä nähneet edes käräjäoikeuden ratkaisua, Saario sanoo Kirkko ja kaupungissa.

Kuva: Olli Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliHorisontti-ohjelma palkittiin Vuoden sivistystekona – ”Upeaa, että uskontojournalismia noteerataan”
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Jokainen kirkon jäsen osallistuu terrorismin vastaiseen työhön

Ei näytettäviä viestejä